מס' צפיות - 335
דירוג ממוצע -
70% לא מחוברים לאינטרנט
מאת: רפי גליק 06/12/08 (22:41)

מה ציפי, אהוד ובנימין יעשו להקטנת הפער הדיגיטלי? "זה בלתי מקובל שארה"ב נמצאת במקום ה-15 בלבד בעולם במונחי אימוץ פס רחב. במדינה שהמציאה את האינטרנט, כל ילד צריך שתהיה לו את ההזדמנות להתחבר לרשת",  אמר אובמה. הצהרה כזו טרם שמענו ממנהיגים ישראליים במערכת הבחירות הנוכחית וגם לא מראשי ערים שנבחרו לא מכבר למרות ש 70% משלושת העשירונים התחתונים אינם מחוברים לאינטרנט ובמגזר הערבי הבעיה חמורה פי כמה.

אריה סקופ מנכ"ל מיקרוסופט ישראל לשעבר כותב בבלוג שלו :  לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ב- 50% ממשקי הבית של שלושת העשירונים התחתונים אין מחשב, ול- 70% אין חיבור לאינטרנט. לעומת זאת, בשלושת העשירונים העליונים ל- 20% ממשקי הבית אין מחשב, ול- 25% אין חיבור לאינטרנט. זה אומר שבשלושת העשירונים התחתונים ישנם 300,000 משקי בית, בהם למעלה ממיליון ילדים שאין להם מחשב בבית.

 
 חלק גדול ממשפחות אלה נמנות על עולי אתיופיה, חרדים ובני מיעוטים.

הפער הדיגיטלי מחמיר כאשר מגיעים למגזר הערבי, שבו  כ50% אינם מחוברים לאינטרנט בממוצע ארצי, לא בבית ולא בבתי הספר, לעומת כ 30% בחברה היהודית. גם 30% זה הרבה אבל 50% זה פער כלכלי וחברתי שיהיה קשה לגשר על פניו.

במחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת חיפה ושכלל 1,400 נחקרים נבדקה סוגיית הפער בין ערבים ויהודים בכל הקשור בגלישה ובשימוש במחשבים. המחקר התבצע על ידי פרופ' גוסטבו מש, ראש החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה.

 

ממצאיו העיקריים של המחקר העלו כי הפער בנגישות לאינטרנט בין יהודים וערבים נמשך, וכי הפער בנגישות לאינטרנט על פי לאום קיים בכל קבוצות הגיל. בגילאים שמעל 35 הולך הפער ומתרחב. עוד עלה מהמחקר כי הפער בנגישות לאינטרנט על פי לאום קיים בכל קבוצות ההשכלה, אם כי קטן יותר בקרב בעלי השכלה אקדמאית.

 

ממצא נוסף שעלה מהמחקר קובע כי ההבדלים בין שתי החברות נובעים משני גורמים עיקריים:

א. הערבים חשופים פחות מיהודים למחשבים במקום עבודה והדבר מעכב את כניסת הטכנולוגיה למשק הבית.

ב. יותר עמדות שליליות כלפי טכנולוגיה במגזר הערבי מאשר במגזר היהודי.


 השר אטיאס ומשרד התקשורת ממשיכים לזגזג ועוצרים את רכבת התקשורת פעם אחר פעם. אחרי שהתבשרנו לפני כחודשיים על כניסת בזק לתחרות בתחום הפס הרחב והשקעות נרחבות ברשת הדור הבא, משרד התקשורת החליט להתחרט ולמדוד את נתח השוק של בזק לפי פלחי שוק. אני בספק אם שינוי המדיניות של השר אטיאס יעמוד במבחן משפטי, אבל אני בטוח שבינתיים אנחנו ממשיכים לבזבז זמן בנוסח "התירוצים של אטיאס".

העמקת הפיגור של תשתיות התקשורת בישראל מתרחשת כל יום וזה רק ענין של זמן עד שזה גם יתחיל להשפיע על הצמיחה הכלכלית ועל הגדלת הפערים בחברה הישראלית. הממשלה והאוצר  צריכים להתעשת מהר ולהורות מיד על הסטת תקציבי תשתיות לטובת הקטנת הפער הדיגיטלי ולהכנסת תשתיות תקשורת נוספות לתחרות בשוק התקשורת הישראלי , תוך מתן מענה לצרכי האינטרנט של אוכלוסיות חלשות.

אסור שסוגיית הפער הדיגיטלי תעדר ממערכת הבחירות הנוכחית . כדאי לשאול את  ציפי, אהוד ובנימין מה הם הולכים לעשות בנידון. 

 

לבלוג של רפי גליק

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
למשתמשים הקיימים הפס צר!!!
zvidoc 07.12.08 (10:27)