הרבה כסף מוזרם לשוק כתוצאה מהורדת ריבית חדה, גאות בשווקים, בועה, פיצוץ וחוזר חלילה. לאן הולכים מכאן, זאת השאלה הגדולה. לא אובאמה, ולא סרקוזי ולא ברננקי יחליטו או יקבעו. השוק יקבע, ג`ורס סורוס, וורן באפט, השייחים הסעודים ושאר המיליארדרים והגורואים.
בעבר הזכרתי את הנושא שרבים נוטים לשכוח, או נכון יותר, לא לזכור והכוונה היא לא למונח מעולם הרפואה. לאחר פיצוץ בועת ההייטק בתחילת שנות האלפיים, חוו השווקים ירידות חדות, כסף רב נעלם מהשוק והתאדה וחברות בעלות שווי שוק של מאות מיליארדי דולרים נמחו מעל פני האדמה.
כתגובה למשבר , הוריד ה"פד" את הריבית בצורה חדה כדי לייצר נזילות מזומנים ולפמפם כסף חזרה לשווקים ובתוך כך להחזיר את היציבות לשוק. בפועל, ניתן לומר שהריבית היתה נמוכה מידי ולתקופה ארוכה מידי מה שגרם לפמפום רב מידי של כסף לשווקים (כן, יש חיה כזו יותר מידי כסף). משקיעים שלפתע נמצאו ברשותם כמות מזומנים רבה יותר רק חיפשו מה לקנות וכך יצא לדרכו מהלך עליות רב שנתי.
התנהגותו של ה"פד" לא שונה גם היום ונראה שהלקח לא נלמד. הריבית יורדת בחדות ולעיתים במפתיע מידי חודש או מספר שבועות כאשר בפועל, צריך להמתין ולבחון את התנהגותו של השוק בתגובה להורדת הריבית ולא להמשיך ולהוריד ריביות ללא פידבק מהשטח שמגיע לאחר מספר חודשים.
זהו "אפקט המטוטלת", הרבה כסף מוזרם לשוק כתוצאה מהורדת ריבית חדה, גאות בשווקים, בועה, פיצוץ וחוזר חלילה.
לאן הולכים מכאן, זאת השאלה הגדולה. לא אובאמה, ולא סרקוזי ולא ברננקי יחליטו או יקבעו. השוק יקבע, ג`ורס סורוס, וורן באפט, השייחים הסעודים ושאר המיליארדרים והגורואים. ולכל המעוניין, כאן ניתן לעקוב אחר תנועותיהם ופעולותיהם
לבלוג של כלכלה להמונים