מס' צפיות - 839
דירוג ממוצע -
סוגים של שיש למטבח שחשוב להכיר לפני שקונים
מאת: bestlink 09/01/22 (20:25)

מי שכבר החליף שיש למטבח בחייו יודע שלא פעם מדובר במשימה קשה שמצריכה הרבה אנרגיות אך האמת היא שאם יודעים כיצד לחפש, אפשר למצוא ולהתאים את השיש במטבח באופן יעיל למדי.

 

אילו סוגי שיש קיימים?

 

יש מגוון רחב של סוגי משטחי שיש הנחלקים לשני עולמות, שיש סינטטי ושיש טבעי. ובעוד ששיש טבעי נחצב באדמה, שיש סינטטי שמהווה יותר מ-90% מכלל המשטחים למטבח, מיוצר במפעלים ונתון למניפולציות שונות שמשפיעות על התכונות ועל המראה.

 

שיש אבן קיסר

 

שיש אבן קיסר נחשב לנפוץ במיוחד וכזה שמציג שלל סוגים וחומרים שמתאימים לכל צורך ולכל כיס. מדובר למעשה בשיש סינטטי שמיוצר במפעל ומחקה את השיש הטבעי שנחצב מבטן האדמה. הוא עובר מגוון רחב של פעולות ומניפולציות שהתפקיד שלהן הוא להעניק לו את התכונות שכל כך מזוהות איתו.

 

 

שיש אבן קיסר הוא שיש שמגיע במגוון רחב של עיצובים. בנוסף, המחיר של שיש אבן הקיסר מאוד מגוון ביחס למשטחי שיש אחרים בשוק, והוא יכול להתאים לכל כיס. לדוגמה, משטחי הקוורץ של אבן קיסר מתאפיינים בתג מחיר סביר ונגיש בעוד שדגמי הפורצלן מתאפיינים במחירים ירים יותר.

 

אבן קיסר מגיע עם אחריות ארוכה מאד, לפעמים גם לכל החיים, אך עם זאת חשוב להבין שלכל דגם עשויות להיות תכונות עמידות שונות.

 

שיש גרניט פורצלן

 

את מגמת החדירה של משטחי גרניט פורצלן איכותיים מוביל שיש דקטון שנחשב לאחד הטובים שקיימים. שיש דקטון הוא שיש גרניט פורצלן מעולה שמיוצר בספרד. הוא נפוץ במטבחים רבים והאמת היא שכשרואים את היתרונות שלו מבינים מדוע.

 

ראשית, הוא נחשב לשיש עמיד מאד לחום, כך שאתם תוכלו להניח עליו סירים לוהטים מבלי לחשוש שהוא ייסדק או יתנפח. בנוסף, הוא נחשב לקל מאד לתחזוקה, כושר הספיגה שלו נמוך מאד וקל מאד לנקות אותו. עם זאת חשוב לציין שהמחיר שלו הוא גבוה ביחס לסוגים אחרים של שיש (בגלל זה הוא נחשב לשיש יוקרה) וכן הוא נחשב לשיש שביר באופן יחסי. שיש דקטון בנוי מחומר לא גמיש, מה שאומר שהוא עשוי להישבר אם הוא יקבל מכה חזקה.

 

עוד בגזרת הפורצלן תוכלו למצוא סוגים שונים, בין השאר אינפיניטי פורצלן, למינם ונאוליט. כולם מגיעים במגוון רחב של עיצובים וטקסטורות שונות, כך שאנחנו ממליצים לכם כמובן להיסגר על העיצוב לפני שאתם יוצאים לחנויות.

 

שיש גרניט טבעי

 

בניגוד למשטחי הפורצלן שהצגנו עד עתה, שיש גרניט טבעי הוא שיש שנחצב ממש מבטן האדמה. זה אומר שאתם מקבלים ממש לוחות טבעיים שלא עברו שום פעולה או מניפולציה שמשנה את התכונות שלהם, לרבות העיצוב. אתם תקבלו אותו בעיצוב הטבעי שלו, ממש כפי שהוא יצא מהאדמה, ויש כאלה שרואים את זה כיתרון המשמעותי שלו.

 

בנוסף, הוא נחשב לשיש עמיד מאד לחום ולא תהיה לכם שום בעיה לשים עליו סירים לוהטים. הוא עמיד מאד לשריטות מכיוון שהוא חזק ואם אתם בוחרים בגרניט הטבעי אתם יכולים להיות רגועים שיש פה מוצר שישרת אתכם לאורך שנים. עם זאת חשוב שתדעו שמדובר בשיש יקר.

 

מה חשוב לבדוק לפני שבוחרים שיש?

 

עיצוב - כפי שכבר הבנתם, השיש הסינטטי שחדר לשוק בסערה הביא איתו גם מגוון רחב של עיצובים וטקסטורות שונות. לכן, במידה ואתם בוחרים בשיש סינטטי ולא בשיש טבעי, אתם צריכים לעשות שיעורי בית ולהחליט על איזה עיצוב אתם רוצים ללכת. אם תצאו לחנות מבלי לדעת מראש מה הכיוון של העיצוב של השיש שאתם רוצים, אתם עלולים לבזבז על זה הרבה זמן.

 

כושר ספיגה - ככל שכושר הספיגה של השיש יהיה גבוה יותר, זה אומר שהכתמים, השומנים והנוזלים יחדרו אותו יותר בקלות. זה אומר ששיש בעל כושר ספיגה גבוה הוא גם שיש שקשה יותר לתחזק. לכן, במידה ואתם מבשלים המון בבית, בחרו בשיש בעל כושר ספיגה נמוך ככל שניתן.

 

עמידות - בחרו בשיש חזק ועמיד, בטח אם אתם משתמשים המון במטבח. בעוד שיש טבעי נחשב לעמיד מאוד ברובו, בשיש סינטטי יש דרגות עמידות רבות שכדאי להכיר לפני שרוכשים.

 

אחריות - יש חברות שנותנות אחריות של 5 שנים על השיש, יש כאלה שנותנות 10 שנים ואפילו יש חברות שנותנות אחריות לכל החיים. אנחנו ממליצים לבדוק מראש כמה שנות אחריות אתם מקבלים, מה היא כוללת ומה היא לא כוללת.

 

מחיר - לפני שאתם יוצאים לחנויות חשוב לנו שתבדקו מה המחיר שאותו מקובל לגבות למטר על השיש שאתם רוצים. ודאו שהמחיר הזה כולל התקנה ומע"מ, כדי שלא יהיו לכם הפתעות בדירה.

 

לסיכום, אין ספק שבחירת שיש למטבח היא משימה לא פשוטה, לאור ההיצע הגדול והמגוון הרחב של העיצובים. עם זאת, לפני שאתם יוצאים לחנויות מומלץ ללמוד את הטיפים שהצגנו במאמר, זה יעזור לכם לעשות את הבחירה הקלה, המהירה ולעתים גם הזולה.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר