מס' צפיות - 5444
דירוג ממוצע -
יובל חכשורי - כיצד לשכנע דיירים לשתף פעולה עם יזם ועם קבלן בתמ"א 38?
מאת: יובל חכשורי 21/05/15 (08:30)

תמ"א 38 היא שם התכנית הלאומית לחיזוק מבנים ולשיפורם. המטרה של תכנית זו היא לחזק מבנים ישנים, שנבנו על פי תקן בנייה מיושן ופחות איכותי מהתקן בימינו.

ע"פ יובל חכשורי על מנת לקדם פרויקט מסוג זה על הדיירים לשתף פעולה עם יזם ועם קבלן מבצע, שיבצעו את השיפורים הנדרשים. לרוב, מניסיונו של יובל חכשורי, יש קושי להשיג את הסכמתם של כלל הדיירים לביצוע תמ"א 38. לכן, עולה השאלה החשובה – איך ניתן לשכנע את אותם דיירים סרבנים ביתרונות החשובים של תכנית כזאת.

יובל חכשורי - פרויקט ברחוב אבנר

יובל חכשורי – פרויקט ברחוב אבנר

ביטחון משופר

דיירים שאינם מוכנים לשקול ברצינות להצטרף לביצוע של תמ"א 38 לרוב משוכנים שהבניין שהם גרים בו יציב מאוד. מכיוון שהם גרים בבניין זמן רב, הם סבורים שהוא בעל עמידות מצוינת וזוהי טעות חמורה.

יובל חכשורי מספר כי עד שנות השמונים לא היה בישראל תקן בנייה מודרני ומספק. לכן, בניינים רבים נבנו בצורה לא טובה מספיק. גם בניין שנראה יציב עלול להיפגע קשות במקרה של רעידת אדמה עתידית ואפילו לקרוס, חלילה. כאשר מבינים שתמ"א 38 היא תכנית שמחזקת את המבנה על פי תקנים חדישים ובכך משפרת את העמידות – קשה יותר לסרב לרעיון. כאשר מבינים שמוסיפים לא רק חיזוקים, אלא גם ממ"ד, מבינים שמדובר בצמד יתרונות חשובים ביותר.

סביבת מגורים מוגדלת

לבד משיפור היציבות, בניין שעבר תהליך של תמ"א 38 עובר מתיחת פנים שמאפרת הגדלת השטח של כל דירה ודירה. לעתים, מוספים גם מעלית, מרפסות שמש, לובי מחודש ותוספות נוספות. לכן, גם מי שרוצה לשפר מאוד את סביבת המגורים שלו, מבין שזוהי הדרך הנכונה. כאשר מוסיפים לכך את העובדה שפרויקט חיזוק שכזה אינו עולה כסף לדיירים הקיימים, מסביר יובל חכשורי שקל לשכנע לא מעט מתנגדים.

ערך הדירות עולה פלאים

לסיום, מציין יובל חקשורי שלא רק שמימון תמ"א לא נעשה על ידי הדיירים עצמם, אלא הם למעשה מרוויחים תוך כדי התהליך לא מעט כסף. שיפור המבנה, חיזוקו והגדלת הדירות מביאים לעלייה משמעותית בערכה של כל דירה ודירה. לכן, גם מי שמתכנן בעתיד (הקרוב או הרחוק) למכור את הדירה, הרי שמדובר בצעד משתלם ואפילו – משתלם מאוד.

ובכל זאת – אם הדיירים לא משוכנעים?

אם הדיירים לא משוכנעים, מסביר יובל חכשורי, דעו תמיד שאין צורך באישורם של 100 אחוז מהדיירים. בפרויקטי תמ"א 38 יש צורך באישור של 66% מהדיירים בעוד בתמ"א 38/2 יש צורך באישור מצד 80% מהדיירים. במקרים של סירוב שלא מאפשר את הנעת התהליך וללא הסברים סבירים, ניתן לפנות לערכאות משפטיות בנסיבות מסוימות.

הכותב הוא יובל חכשורי, יזם וקבלן בתחום המגורים בכל הארץ ותמ"א 38 באזור המרכז (תל אביב רמת גן גבעתיים, רמת השרון הרצליה ועוד..).

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
brizb ל"ת
brizb 11.03.16 (05:50)