מס' צפיות - 354
דירוג ממוצע -
מומחים למס מייעצים כיצד ניתן להוריד את מחירי המיסוי - אילנה דמארי
מחאת הציבור המתמשכת כנגד יוקר המחיה ומחירי הדיור, כבר הביאה להקפאה מסויימת בשוק הנדל"ן בארץ. הממשלה ממנה ועדות לבדיקת הפתרונות האפשריים וכמספר המומחים כך גם מספר הגישות והפתרוננות המוצעים. צוות מומחי מיסוי שכינס כלכליסט, הציע מספר פתרונות אפשריים לשימוש במיסוי לצינון השוק.
מאת: אילנה דמארי 27/08/11 (17:15)

מחאת הציבור המתמשכת כנגד יוקר המחיה ומחירי הדיור, כבר הביאה להקפאה מסויימת בשוק הנדל"ן בארץ. הממשלה ממנה ועדות לבדיקת הפתרונות האפשריים וכמספר המומחים כך גם מספר הגישות והפתרוננות המוצעים. צוות מומחי מיסוי שכינס כלכליסט, הציע מספר פתרונות אפשריים לשימוש במיסוי לצינון השוק.

מובא ע"י אילנה דמארי

 

הגבלת התשואה ומיסוי על רווחים מדמי שכירות

עו"ד אורי כליף, מומחה למסי נדל"ן, טוען: על המדינה להגביל את תשואות בעלי הדירות מדמי שכירות. "התשואות בארץ על שכירות די גבוהות יחסית לעולם. בעלי הדירות מקבלים תשואה של כ־6% ומעלה לשנה על דמי שכירות. בחישוב פשוט, על דירה בשווי מיליון שקל ירוויח הבעלים כ־60 אלף שקל בשנה."

לטענת כליף, הגבלת התשואה ל-2.5% בשנתיים הראשונות ולאחר מכן העלאה הדרגתית עד 5%, תוריד את שכר הדירה משמעותית לטובת אלו שאינם יכולים לרכוש כרגע דירה ובנוסף - תהפוך את ההשקעה בדירות להשכרה לפחות משתלמת ובכך תוריד את הביקוש ובעקבותיו את המחירים בשוק הקניה.

ע"וד שמואל בורנשטיין מסכים עם כליף, אך לדעתו לאור העובדה כי הגבלת התשואה פוגעת בחופש העיסוק וחוק יסוד כבוד האדם וחירותו מתוך הפגיעה בשווי הקניין שלו, יש להטיל מיסוי על הרווח מדמי שכירות וכי צעד שכזה בשלב הסופי יוביל להפחתת מחירי הדיור.

מיסוי הרווחים והכרה בהוצאות

עו"ד דורון שוופי סבור כי אין צדק וצורך בהפרדה בין מס הכנסה למיסוי המקרקעין. לדעתו, ניתן להכיר בהוצאות כמו ריבית משכנתאות לזוגות צעירים או הוצאות על שכר דירה וארנונה, כאשר את תיאום המס יבצעו עצמאית גם שכירים, כפי שנעשה בארה"ב.

"אני מציע לאחד את המשרדים, כדי שנוכל להגיש דו"ח שנתי אחד ובו כל ההכנסות, כולל מנדל"ן - ולקזז אותן כנגד הוצאות. המתנגדים יגידו שזה יגרום קושי, כי יהיה צורך בדיווח פרטי גם של שכירים" אומר שוופי, "מדובר בעניין של 'צדק חברתי'. השיטה הזאת היא פרוגרסיבית ומאפשרת למי שיש הוצאות גדולות לקזזן כנגד הכנסות. כך אפשר ליצור מצב שבו כל העושר ממוסה וכל ההוצאות מוכרות".

החזרת מס רכוש על קרקעות פנויות

עו"ד עופר אלבוים מציע דווקא להחזיר לתוקפו חוק ישראלי ישן, המטיל מס על קרקעות פנויות. "חוק מס רכוש קיים משנות השישים, והוא מחייב קרקעות פנויות במסי רכוש כדי לתמרץ בנייה למגורים ומשרדים. החוק הטיל חיוב במס של עד 2.5% על קרקעות פנויות, ופטור ממס מהרגע שבו הושלמה בניית 30% מזכויות הבנייה בקרקע לפחות".

עוד לקריאה בנושא - אילנה דמארי

אלא שהחוק, כמו חוקים סוציאליים רבים שחוקקו בשנים הראשונות של המדינה, רוקן מתוכן בעשורים האחרונים. "בסוף שנת 1999 תוקן החוק", אומר אלבוים, "כך ששיעור המס נקבע על 0%, ובמקומו הוטל מס מכירה שנועד לכסות את הגירעון התקציבי שייגרם מהפסקת גביית מס הרכוש. אבל גם מס המכירה בוטל לפני כמה שנים".

"ניתן לשלב בחוק גם מס על דירות שאינן נמצאות בשימוש, וכך למנוע את תופעת דירות הרפאים, שבולטת מאוד בעיקר בתל אביב ובירושלים. גם במקרה זה החיוב במס ייפסק ברגע שיתקבל אישור כי בעל הדירה משכיר אותה למגורים" אומר אלבוים.

אילנה דמארי, השקעות נדל"ן

הכותבת היא אילנה דמארי ירמק - בנדל"ן, כלכלה וייעוץ להשקעות לפרטים נוספים : http://www.xn----zhcbld3aetvq7g.com/

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר