מס' צפיות - 279
דירוג ממוצע -
לא מגיעה להם דמוקרטיה
עקירה ישוב קיים איננה דומה להקמת ישוב חדש. יותר קל למתנגדי הקמת ישוב "לסבול" בנייה, מאשר למתנגדי עקירה לסבול חורבן! לא ראינו יהודים בוכים כאשר אלילי השמאל רבין ופרס הקימו את התנחלויות. גם לא כותבי מאמר המערכת ב"הארץ".
מאת: נרי אבנרי 12/09/08 (02:22)

 

אני לא יודע מי וכמה דעתנים כותבים את מאמר המערכת של עיתון הארץ. האמת, זה גם לא ממש משנה. מה שברור, שהמאמר הזה משקף את עמדת העיתון. דומה שלא אחדש דבר אם אומר, שבעיתון לאנשים חושבים מרוכזים רבים מהעיתונאים, שהפט'יש שלהם הוא עקירת ישובים. אני לא אומר "התנחלויות", רק משום המחלוקת בינם לבין נסראללה על ההגדרה "מהי התנחלות".

 

 

תחת הכותרת "חוק רע לדמוקרטיה" (10.9.08) אומר עיתון הארץ: חוק משאל העם שמתייחס לירידה מרמת הגולן "איננו דמוקרטי". אתם הבנתם את זה? על פי הדמוקרטיה של העיתון, פנייה לאזרחים בנושא קשה רגיש ומפלג, איננה דמוקרטית.

 

שיחוד פוליטיקאים כדי שימירו את האידיאולוגיה שלהם בתמורה לתיק בממשלה- זה דמוקרטי. אימוץ האידיאולוגיה שהובסה בבחירות (של עמרם מצנע), והשלכת תוצאות משאל המתפקדים של הליכוד לפח- זה דמוקרטי. סילוק שרים מהממשלה כדי ליצור רוב להינתקות, זה דמוקרטי. משאל-עם נקי ומקיף, זה לא דמוקרטי.

 

כדי לחזק ולשכנע אותנו שאסור לשאול את האזרחים לגבי ירידה מרמת הגולן, מביא העיתון דוגמאות מתריסות. שימו לב: "הציבור לא נשאל לדעתו לפני שישראל סיפחה את ירושלים והגולן. או לפני שהיא יצאה למפעל ההתנחלויות. הוא לא נשאל לדעתו על הפטור מגיוס לבחורי ישיבות, או על הרפורמה בחינוך "אופק חדש", סוף ציטוט.

 

אני סקרן לדעת מהי הסיבה שהעיתון מתייחס לפטור מגיוס לבחורי ישיבות, ומתעלם מהפטור לצעירים ערבים. אבל זה נושא אחר, ואנחנו מבקשים להתמקד במסר הראשי. "הציבור לא נשאל לדעתו לפני שישראל סיפחה את ירושלים והגולן", כותב העיתון. נו אז מה? האם סיפוח ירושלים והגולן תוך קונצנזוס מלא, מצדיק ירידה מהגולן בלי משאל עם?

 

מישהו צריך להסביר לאנשים שלא חושבים מספיק, שמשאל עם בנושא ירידה מהגולן מוכיח שהסיפוח - הפיך. ירידה מהגולן, בלתי הפיכה! הקמת ההתנחלויות, גם היא מסתבר, הפיכה (הייתי רוצה שלא, אבל שרון הוכיח שכן!).  הפטור משירות צבאי, ורפורמת "אופק חדש" הפיכים. אפילו מנוי על עיתון "הארץ", הפיך. עקירת ישובים בלתי הפיכה. חביב המתנחלים לשעבר הנשיא פרס היה מסביר את זה בחידוד: "אפשר לעשות חביתה מביצה- אבל אי אפשר לעשות ביצה מחביתה".

 

עקירה ישוב איננה דומה להקמת ישוב. יותר קל למתנגדי הקמת ישוב "לסבול" בנייה, מאשר למתנגדי עקירה לסבול חורבן! לא ראינו יהודים בוכים כאשר אלילי השמאל יצחק רבין ושמעון פרס הקימו את התנחלויות הראשונות. גם לא כותבי מאמר המערכת ב"הארץ". חורבן הישובים בגוש-קטיף וצפון השומרון, גרם למיליוני יהודים לבכות. זה ממש, אבל ממש לא אותו דבר. כנראה שמנקודת מבטו של העיתון, עקירת גוש-קטיף הניבה תוצאות כל כך טובות, שאל לנו להמר על תבונת האזרחים שידעו להצביע נכון.

 

למרות שלא ישבתי בסאלון בייתם, ברור לי שכותבי המאמר עלצו למראה יהודים שנעקרו ופרפרו בזרועותיהם של חיילי צה"ל בימי הגירוש (סופסוף יש תמורה לאגרה). אבל ככה זה עם אנשים, שזאת הסטייה שלהם. והם כדי להביא את עצמם לריגוש ההוא, מבקשים "לדלג" על משאל האזרחים. בקשתם מכילה חשש שמא המצביעים יתעלמו מסטייתם, ויסכלו את הנאתם. לאנשים כאלה, שמבקשים למנוע מאזרחים הליכה לקלפי, לא מגיעה דמוקרטיה...

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר