מס' צפיות - 465
דירוג ממוצע -
IT- מיקוד חוץ ברמאללה
מאת: רפי גליק 10/07/08 (02:27)

האם מומחי IT מפלסטינה יעזרו לתעשיית ההייטק הישראלית להתגבר על המחסור בכח אדם ועל חולשת הדולר. זה נראה בהחלט אפשרי. אני מציע לכמה מאלו שבוכים על מחסור בכח אדם בתעשיית ההייטק ועל הדולר הנמוך, להסתכל גם לעבר רמאללה ולא רק למשרדי הממשלה בירושלים.

יש סיכוי רב יותר שנתיבי השלום יעברו באויר ועל גבי סיבים אופטיים, במשולש רמאללה -ירושליים -תל אביב ולא לאורך 1000 ק"מ מאילת לרמת הגולן במה שנשיא המדינה מכנה "עמק השלום". גם המחסומים של צה"ל לא יוכלו לעצור או להפריע למעבר של קבצים ושיחות ווידאו.

השבוע השתתפתי בכינוס של PITA, התאחדות יצרני ה IT מפלסטינה . יוזמת הכינוס באה משגרירות ארצות הברית בתל-אביב והם הסתייעו בלשכת המסחר ישראל -ארה"ב ובעיתון אנשים ומחשבים.

לאמריקאים הרשמיים יש רצון טוב, אבל הוא מעורב בחוסר ידע על הצרכים של תעשיית ההיטק הישראלית. עם הכנה קצת יותר טובה ניתן היה להביא לכינוס פנאליסטים שבאמת זקוקים לכח אדם בתחום הIT ולא חברות מיקוד חוץ ישראליות שנותנות שירותים למחלקות IT או קרנות הון סיכון שמחפשות מציאות וגם בשוק הישראלי היזמים צריכים לעבור תקופת התאקלמות ממושכת בכדי לרצות אותם.

צריך להבין שמומחי ה IT מפלסטינה אינם גשר לארצות ערב, כי אלו לא רוצים אותנו וגם לא אותם ועל אחת כמה וכמה סולדים מחיבור משותף בינינו. המומחים הפלסטינאים גם אינם מקור זול לחברות מיקוד ישראליות המשרתות את מחלקות ה IT, כי במקרה הטוב הם מתחרות על אותו השוק ובמקרה הרע יקח הרבה זמן עד שמישהו יאפשר להם גישה למערכות רגישות בתעשיה הישראלית.

מיקוד חוץ ושיתוף פעולה בין מחלקות מחקר ופיתוח עם חברות חיצוניות מתחיל באמון בין מספר בודד של אנשים משני הצדדים ונמשך דרך מצוינות בביצוע העבודה ועמידה בלוחות זמנים. לפני יותר מעשור התחלתי להציג לחברי ב ECI טלקום את היתרונות של מיקוד החוץ ההודי. באופן טבעי נוצרה חזית התנגדות של אנשי המו"פ .לקח הרבה זמן עד שההנהלות בחברות ההייטק, התחילו להבין את היתרונות שיש במיקוד חוץ לעזרת הפרויקטים המחקריים ופיתוח המוצרים.

לפלסטינאים יש כ 1000 בוגרי IT בשנה, זו גם התוספת השנתית הדרושה לצמיחה של תעשיות ההיטק שלנו בנוסף לתוספת המקומית של הבוגרים . בגלל מחסור במקומות עבודה מאבדת התעשיה הפלסטינאית והאזור כולו 50% מהבוגרים. בריחת המוחות היא כנראה בעיה אזורית.

אם נצליח להקטין ולו במחצית את מספר העוזבים את האיזור ונבטיח תעסוקה לתוספת של 750 בוגרים פלסטינאים בשנה, מובטחת לאזורנו תוספת שנתית של כ 750 מיליון דולר וכ 4 מילארד דולר בתכנית חמש שנתית. כשהתל"ג הפלסטינאי עומד על 10 מיליארד דולר זו תוספת חשובה ביותר. זה גם חשוב לצמיחה הישראלית בתקופה שעננה כלכלית מכסה את פני הגלובוס. אנשים שבעים גמם ממעיטים במלחמות.

 

לבלוג של רפי גליק

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר