מס' צפיות - 155
דירוג ממוצע -
התוכנית של משרד האוצר שתמנע את התרסקות המשק הישראלי
זה לא סוד שלמלחמה יש היבטים כלכליים ,וביום שלישי האחרון הציגה העורכת הכלכלית של חדשות 12 קרן מרצינו את תכנית משרד האוצר לעזור לעסקים שנפגעים מתקופה מתוחה זאת.
מאת: רועי אורן 18/10/23 (02:21)

זה לא סוד שלמלחמה יש היבטים כלכליים ,וביום שלישי האחרון הציגה העורכת הכלכלית של חדשות 12 קרן מרציאנו את תוכנית משרד האוצר לעזור לעסקים שנפגעים מתקופה מתוחה זאת.

הנה פרטים ראשונים של התכנית הכלכלית שגיבש משרד האוצר.

                  פרטי התוכנית

התוכנית מיועדת לעסקים בעלי מחזור שנתי של עד מאה מיליון שקל (מדובר בעסקים קטנים ובינוניים ולא בחברות הגדולות).

ובדומה לתקופת הקורונה התוכנית תכלול בין-היתר החזר הוצאות לעסקים שיציגו ירידה דרסטית במחזור ההכנסות שלהם.

בניגוד לתקופת הקורונה שבה המדינה שלמה לכל עובד שכיר שהוצא לחופשה ללא תשלום, לפי התוכנית הנוכחית אמור העובד שנבצר ממנו להגיע לעבודה לקבל את שכרו מהמעסיק הישיר כאשר המדינה תפצה את המעסיק על התשלום שנתן לעובד השכיר.

בנוסף, מגבש האוצר תוכנית נוספת שתשנה את מתן הפיצוי הכלכלי שניתן לעובדים שגוייסו למילואים.

              תוכנית נוספת שיוזם האוצר עבור חיילי המילואים

אם בעבר, עובד שגויס למילואים קיבל החזר על כך שהחסיר ימי עבודה בגין תקופת המילואים בתום השירות הצבאי, כעת משרד האוצר מעוניין לשלם את הכסף במהלך ימי הלחימה שכן לא ברור מתי המשק יחזור לתפקוד מלא.

שר הכלכלה ניר ברקת מתנגד לתוכנית וטוען שצריך לתת פיצוי גדול יותר למרתי המילואים, אך נכון לעכשיו לא ברור מאין יבוא הכסף, היות והקופה ריקה.

שר האוצר סמוטריץ' הודיע שיסיט תקציבים קואוליציוניים לצורך מטרה זו, אך נכון לעכשיו הוא לא עשה דבר בנדון ואין קופסאות תקציביות שאפשר להשתמש בהן.

מדובר בכוונה טובה של משרד האוצר, אך בעיית המימון יכולה להוביל לכך שהתוכנית לא תצא לפועל או לחילופין תעבור שינויים קיצוניים.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר