מס' צפיות - 1195
דירוג ממוצע -
איך לנהל נכון את התקציב החודשי?
מאת: NR 27/09/21 (21:28)

לא מעט אנשים מעידים שהמשכורת שלהם נעלמת מיד אחרי שהיא נכנסת - ורובם לא באמת יכולים לשים את האצבע על איך הדבר הזה קורה.


אם יש משהו משותף לכל אותם האנשים, הרי הוא טמון בעובדה שהם היו שמחים לעשות שינוי ולהתנהל כלכלית בצורה נכונה יותר.


אז החדשות הטובות הן, שבכדי לנהל את המשכורת ואת התקציב החודשי של אדם או של משפחה, לא חייבים להירשם למסגרת של לימודי כלכלה.


כל שצריך לעשות, זה פשוט לקבל החלטה ולהתחיל לנהל את התקציב בצורה מסודרת יותר – כאשר, הניהול הנכון יכול להתבצע תוך שימוש בתוכנת אקסל ובטבלאות אותן היא מציעה או באמצעות אחת מאותן אפליקציות ייעודיות עבור אותה המטרה – ויש לא מעט כאלו.

 


אם גם אצלכם מחלחלת ההבנה שאתם צריכים לעשות שינוי בצורה בה אתם מנהלים את הכספים שלכם, להלן מספר טיפים אשר יסייעו לכם להשיג את המטרה:

 

מעקב אחרי ההוצאות וההכנסות


זה יכול להישמע אלמנטרי, אך יש לא מעט אנשים אשר לא עושים זאת ולא עוקבים או מתעדים את ההוצאות וההכנסות שלהם. ובכן, יש כאמור, מספר דרכים באמצעותן ניתן לעשות זאת, הראשונה היא באמצעות טבלאות אקסל והשנייה היא באמצעות אפליקציה ייעודית. מיותר לציין, שאפליקציה ייעודית יכולה להיות הרבה יותר נוחה לשימוש – הסיבה לכך, טמונה בעובדה שלעיתים אנחנו מוציאים סכום כסף מסוים ועד שאנחנו מגיעים הביתה, אנחנו כבר שוכחים מאותה ההוצאה הכספית. אפליקציה ייעודית תאפשר לנו לתעד את אותה ההוצאה בזמן אמת. כמובן, שההמלצה היא לבחור באפליקציה ידידותית למשתמש וברורה, מה שיאפשר לנו לבצע את התיעוד בצורה נוחה ויעילה. יתרון נוסף של אותן אפליקציות, היא האפשרות לקבל סיכומים ודוחות, אשר יאפשרו לנו לקבל את התמונה המלאה על ההתנהלות הכספית ולאפשר לנו להבין, אלו שינויים כדאי לנו לבצע על מנת להתנהל בצורה יותר חכמה.

 

תכנון ההוצאות לחודש הקרוב


כל אחד יודע כמה כסף הוא מכניס בכל חודש,  אבל מה שלא כל אחד יודע (לפחות לא באופן מדויק), זה מה סכום ההוצאות החודשיות אשר צפויות לו.


אז אחת הפעולות אשר יכולות לסייע בהתנהלות כלכלית נכונה, היא פשוט לנסות ולחזות מראש את כל ההוצאות הכספיות לחודש הקרוב (כאשר, לסכום הכסף שיצא, יש להוסיף עוד כמה מאות שקלים על הוצאות לא צפויות – תרופות, בדיקות ועוד..).


כמובן, שיש לעלות על הכתב את תכנון ההוצאות הכספיות ולנסות להתנהל בהתאם לאותו התכנון. בהליך התכנון, כדאי לדאוג כמובן, שסכום ההוצאות  הכספיות לא יעלה על גובה ההכנסות – ואם אתם מעוניינים לחסוך סכום כסף מסוים באותו החודש, כדאי לקחת גם אותו בחשבון. כמובן, שמדובר בתהליך אשר יכול לקחת זמן ולדרוש סבלנות, אבל בסופו של דבר, מדובר בהשקעה אשר יכולה להשתלם מאוד מהבחינה הכלכלית.

 

הסתייעות באיש מקצוע


אז כאמור, לא באמת צריכים לחפש מסגרת לימודי כלכלה בכדי לנהל את התקציב בצורה נכונה. אבל מי שכן יכול לסייע במטרה הוא איש מקצוע – לדוגמא, מאמן אישי המתמחה באופן פרטני בתחום זה. במקרים רבים, ליווי של מאמן אישי שכזה, יכול לסייע בהטמעת שיטות ודרכים, לניהול התקציב והמשכורת בצורה נבונה ונכונה יותר. כמובן, שיש לזכור שהליך אימון אישי לדוגמא, הוא הליך קצר וממוקד ובכדי שלא לא יתבצע לחינם, יש להקפיד וליישם את כל מה שלמדנו בתהליך, גם הרבה אחרי שהוא יסתיים. בכדי שהתהליך אכן יוכתר כסיפור הצלחה, קיימת חשיבות גבוהה לבחור את אותו מאמן אישי בתבונה.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר