בארצות חשוכות, יש צנזורה כבדה על מאגרי האינטרנט עתה עלינו לדעת אם אנו מדינה נאורה, אור לגויים או עם נטייה הולכת ומתחזקת לתוך תוכן של מדינות החושך.
בחודשים אחרונים אנו שומעים יותר ויותר על הצעות חוק המועלות והמועברות בכנסת, להגבלת חופש השימוש ברשת ע"י מניעת תכנים, חסימת אתרים והטלת סנקציות על אתרים, בייחוד חדשותיים, בנושא תגובות ישירות.
אמת, האינטרנט הוא שער אחד גדול אל העולם ונגיש לכל אשר חפץ בו כולל קטינים, צעירים, סוטים, ליסטים, חכמים ותמימים. מצד שני, זו היא לדעתי ההמצאה הגדולה ביותר בנושא התקשורת מאז הטלפון.
אני מכיר, בתוקף עיסוקי, הרבה מאד אנשים אשר נחשפו למדיה זו בגיל מאוחר (אימי בגיל 79.5) או בזמן מחלה מגבילה, דרך האינטרנט, נשבר ניתוקם מהעולם ומאפשר את חיבורם עם אנשים אחרים בארץ ובעולם. לאלו אשר יכולים להתבטא יש במה חופשית והעיקר הוא מהווה מקור מידע כמעט בלתי נדלה ונגיש במהירות, "תלוי בספק".
בארצות חשוכות, יש צנזורה כבדה על מאגרי האינטרנט, אני מאמין כי גם בארצות אלו יש אפשרות לעקוף, תוך כדי סיכון, את חוקי הצנזור. עתה עלינו לדעת אם אנו מדינה נאורה , אור לגויים או עם נטייה הולכת ומתחזקת לתוך תוכן של מדינות החושך. חסונים למיניהם ומפלגות דתיות, נכנסים לנו יותר ויותר לתוך הצלחת תוך שימוש ציני בכנסת כבימה לאכיפת שרירותם על שוחרי החופש אשר בינינו.
אובייקטיבית, אני מסכים כי האינטרנט "חושף" אותנו לתכנים מסואבים, מסוכנים לבוגר, מתבגר לילד, לביטחון המדינה ושלום הציבור. מניסיון שלי בעבודתי עם המגזר הדתי-חרדי, הכנסת האינטרנט לביתם, בתי מדרשם, אפילו למשרד, נתקל בהתנגדות קשה אשר עם הזמן הפכה לחשש ולבסוף חלק הסכימו לנסות חיבור מסונן מרצון, אותו מעניקות רוב ספקיות האינטרנט עם ה"כשר" של הרבנים.
זו כמובן דוגמא טובה לחופש והבחירה לצורת השימוש האפשרית, מתוך רצון ולא כפיה, בשירותי האינטרנט ואף גדול מכך, הסינון מאפשר הפניה קלה יותר לתכנים הכשרים והדרושים למגזרים אלו.יש משפחות, בהן הילדים התחננו לתת להם את התקשורת חופשית מסינון וזאת ע"מ להיות חופשים לקשור קשר עם העולם.
זו בעיה אשר יש להשאיר לפרנסי המשפחה לדון ולהחליט עליהן, אך כאשר נשאלתי לדעתי בנושא בתור "מביא ונביא", עניתי תמיד שני תשובות: 1. זו זכות לסנן תכנים ואפשרי גם באופן עצמאי ישירות בתוך הדפדפן. 2. אם לילד או לכל מאן-דהו, יש "שריטה" הוא ימצא את מבוקשו אצל חבר, שכן, אינטרנט קפה וכו.
זה כמו לתת לילד לנסוע בתחבורה ציבורית ולסנן לו את אשר יראה בדרכו, או פשוט להובילו חפוי עיניים , כעצור ביטחוני...
כמו בכל דבר בחיים, הבחירה בין טוב לרע תלויים במוסריות האישית של האדם, לפי חינוכו, אופיו וסביבתו ודבר לא ימנע ממנו להבין טוב ורע אחרת מהצורה בה הוא קובע זאת לעצמו, כך גם חיינוך הילדים, אשר הם יראו הם יחקקו ויחקו.
באשר לטוקבקים, נכון, בא הרבה פעמים להקיא מצורת ההתבטאות כלפי נושאים רבים. הרמה הכללית נמוכה מאד, מתקלסת וחסרת בסיס. אך למרות זאת זה תמצית חופש הביטוי ברשת ובדמוקרטיה וגם כאן טוב ורע הם התמצית. על האתרים המאפשרים תגובות ישירות, לקחת אחריות על הרמה אותה הם רוצים לנהל את מיצגם וכמו כן לקחת את הסיכון אשר בפרסום תגובות פוגעות ומכפישות בפני החוק. לשם כך לא צריך לחוקק חוקים חדשים, הם רק יעיבו על חופש השיפוט, הן של ה"מודרטורים" והן של רשות השיפוט .
כל חוק אשר יצא בנושא יכול להיעקף ע"י שימוש באתרים בחו"ל וזה אשר ירצה לפגוע במכוון, יש לו כלים ואמצעים נרחבים חוץ מאשר במת האינטרנט. רק הדרך עלולה להיות יותר ארוכה אך לא בהרבה.
אז אנא חברי כנסת יקרים וכל אחר אשר חפץ במדינת חושך. הניחו לזה כמות וזה עתה.