מס' צפיות - 973
דירוג ממוצע -
עבודה בטוחה באתרי בניה

ביטחון בעבודה הוא אחד הדברים הכי חשובים שיכולים להיות. למרבה הצער רוב אתרי הבנייה בישראל מהווים מקום מסוכן ומסכן לעובדים בהם. עבודה בטוחה באתרי בניה היא לרוב רק המלצה ולא הכרח באתרים רבים בהם בונים מבנים ובנייני מגורים בישראל. ניתן לשמוע חדשות לבקרים על תאונות עבודה שקרו באתרי בנייה והכול בגלל שלא שמרו מספיק על כללי הבטיחות שם וסיכנו ביודעין את העובדים שם. שמירה על כללי הבטיחות היא כורח והכרח ולא דבר שיש לזלזל בו בקלות הדעת.

 

איך אפשר להפוך עבודה באתרי בניה לבטוחה יותר?


השאלה היא איך אפשר להפוך עבודה באתרי בניה לבטוחה יותר? עבודה בטוחה באתרי בניה יכולה להיות מציאות עם כל עובדי האתר ובניהם העובדים האחראיים כמו למשל קבלן הבנייה הראשי ישמרו על כללי הבטיחות בלי פשרות. כללי הבטיחות כוללים עבודה עם קסדות וציוד מגן, מתן מעקות לעבודה בגבוה ושימוש ברתמות בטיחות לעבודה בגובה. אמצעי בטיחות אחרים כוללים עבודה רק של בעלי מקצוע מורשים שהוכשרו לביצוע התפקיד שלהם ולא עבודה של מכל הבא ליד על ידי כל עובד.

 

איך יועץ בטיחות יכול לסייע בהגברת הבטיחות באתר בנייה?

 

אם אנחנו רוצים לפעול למען עבודה בטוחה באתרי בניה אנחנו יכולים לשכור יועץ בטיחות שיפקח על הנעשה באתר הבנייה שלנו. יועץ זה ידע לפקח על רמת הבטיחות באתר ולהתריע היכן שצריך איפה צריך לשים יותר דגש על בטיחות ועבודה לפי הנהלים הקבועים בחוק. היתרונות של יועץ מסוג זה הם רבים והוא יוכל לסייע לנו ליהנות מסביבת עבודה בטוחה יותר לנו ולעובדים שלנו באתר הבנייה בו אנחנו עובדים, פנו לחברה המתמחה בתחום הבטיחות בעבודה, הדרכות עבודה בגובה וניהול בטיחות כמו חברת עידן בגובה המלווה חברות בניה ומפעלים רבים בכל הארץ בנושאי בטיחות והדרכות ייעוץ בטיחות בעבודה

 

מהם הסכנות הכי שכיחים באתרי בניה?

 

באתרי בניה יש הרבה סכנות שכיחות. אחת הסכנות הכי שכיחות היא נפילה מגובה או תאונות מנוף. תאונות עבודה אחרות קשורות לעבודה עם חומרים מסוכנים או עבודה של כוח אדם בלתי מוכשר או בלתי מיומן לעבודה אותה הוא מבצע – מה שמוביל בשטח להרבה טעויות, תקלות ובסופו של דבר לתאונות בעלות תוצאות טרגיות. עבודה בטוחה באתרי בניה צריכה להיות המטרה של כל קבלן בניה וכל חברת בניה ולא מס שפתיים בלבד. בעלי חברות הבנייה חייבים חובה מוסרית לעובדים שלהם לשמור על הבטיחות שלהם.

 

החובה של בעלי חברות הבנייה לשמור על הבטיחות באתרי הבנייה היא לא רק מוסרית אלא גם פועל יוצא של החוק היבש הנהוג במדינה ובחוקים אשר חוקק המחוקק בישראל. קבלני בנייה וחברות בנייה בארץ חייבות לעמוד בתו תקן מסוים של בטיחות אשר נקבע מראש. כל מי שחורג מתו תקן זה עובר על החוק ומסכן את העובדים שלו. כאשר קורית תאונת עבודה מי שנופלת עליו האחריות לתאונה הוא בעל חברת הבנייה ומנהל הבנייה בשטח.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר