מס' צפיות - 1548
דירוג ממוצע -
פתרון לסוגיית השוואת גיל הפרישה
המסקנה היא שצריך להשוות את גיל הפרישה בין גברים לנשים ולתת כלים שיסייעו לאנשים עובדים להמשיך ולעבוד כל עוד ירצו בכך ,וכן לאפשר קורסים להסבת מקצוע למי שההכשרה שלו לא רלוונטית.
מאת: רועי אורן 27/05/19 (20:33)

הנתונים מראים שברוב מדינות העולם כגון: הולנד,גרמניה,דנמרק,אוסטרליה ,ואחרות אין הבדל בין גיל הפרישה לנשים,לבין גיל הפרישה לגברים, בעוד בישראל המצב מעט שונה.

                       המצב כיום בישראל

גברים יוצאים לפנסיה בגיל 67 כאשר הכוונה היא שבעתיד הם ייצאו לפנסיה בגיל 70, בעוד נשים יוצאות לפנסיה בגיל 62 כאשר גם הן בעתיד אמורות לצאת לפנסיה בגיל 70 (אצל גברים זה אמור לקרות בפעימה אחת,ואילו אצל נשים זה אמור לקרות בשלוש פעימות).

הנתונים שמראה בנק ישראל סותרים את המהלך המקורי של משרד האוצר: דו"ח של בנק ישראל קובע כי רוב הנשים יוצאות לפנסיה בגיל 65 (ולא בגיל 62),ולמעשה הן מקבלות שכר כפול: משכורת מעבודתן המקצועית, וקצבת זקנה היות ויש נשים המושכות עוד קצת.

הסיבה להעלאת גיל הפרישה נעוצה בכך שקרנות הפנסיה מתרוקנות בשל עובדה זו, וההיגיון אומר שאם נשים וגברים יעבדו יותר ,הם יוכלו להפריש סכום גבוה לקרנות הפנסיה המדלדלים.

נשאלת השאלה: האם הדבר אפשרי?

                       פתרון לשאלה

המקצועות שבהן עוסקות נשים מתחלקות לשתיח קבוצות עיקריות: מקצועות שוחקים, ומקצועות מפרים.

צריך לעזור לנשים שעובדות במקצועות שוחקים כגון: הוראה,סיעוד,עובדי ניקיון,קופאיות, וכ"ו.

במקצועות מפרים כמו הייטק,רפואה, עריכת-דין שבהם אנשים עובדים עד גיל מאוד מבוגר.

המסקנה היא שצריך להשוות את גיל הפרישה בין גברים לנשים ולתת כלים שיסייעו לאנשים עובדים להמשיך ולעבוד כל עוד ירצו בכך ,וכן לאפשר קורסים להסבת מקצוע למי שההכשרה שלו לא רלוונטית.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר