השכונה שהוקמה בשנת 1921 ע"י יהודים פליטי מאורעות תרפ"א , מאוכלסת כיום ב-2013
באלפי אפריקאים מסתננים. שגורמים לתושבי דרום תל אביב לחוש פליטים בארצם.
בשכונה פזורים בתי כנסת שעמדו על תילם עשרות שנים, הן קטנים והן גדולים, מבנים צנועים, וגם מרשימים.
לאור המפגע החמור הולכת מתמעטת ונכחדת הקהילה היהודית במתחם נווה שאנן בתי כנסת שהיו פעילים בימי חול שבת חג ומועד הולכים ונסגרים.
בשנים האחרונות בתי הכנסת במתחם נווה שאנן שבעברם היו פעילים ושירתו את הקהילה עוברים תהליך של שקיעה תרבותית יהודית דתית, בתי הכנסת שנותרו גם הם בתהליך של סגירה.
בשל היעדר מתפללים , קיים חשש להגיע לבתי הכנסת בשל המצב הקשה שערער את הביטחון האישי של תושבי המקום.
בית הכנסת "האולפנא" ברחוב עקיבא אייגר נעזב ע"י המתפללים, המקום נשמר ע"י סטודנטים.
באחד מהבקרים הופתעו לגלות סודנים עטופים בטליתות, בדיקתם העלתה כי הם פרצו לבית הכנסת כדי ללון בו וכשראו טליתות סברו שמדובר בשמיכות.
בית הכנסת של העדה גיאורגית ברחוב ראש פינה שנוסד בשנת 1924, "חמארה" מאורת שתיה שהוקמה מולו ופועלת 7 ימים בשבוע 24 שעות ביממה פגעה בציבור המתפללים שאינם יכולים להתפלל בשל הרעש הכבד.
בית הכנסת התרוקן מציבור המתפללים נסגר והוסב לפאב לקהילה האפריקאית, במקום נותרו דלתות העץ המעוטרות במגן דוד.
על תקרת בית הכנסת שהייתה מעוטרת בציור קיר מרשים של מגן דוד נמרחה שכבת סיד לבן.
כיום מעטרות את הקירות תמונות של נשים מעורטלות.
בית הכנסת "עץ החיים" של העדה הקווקזית ברחוב סולומון בסמוך לגן הקווקזי המכונה "גינת לוינסקי"
בקדמת בית הכנסת אתר הנצחה לנופלים במערכות ישראל בני העדה הקווקזית ביניהם האלוף יקותיאל אדם ז"ל.
עיקר פעילותו של בית הכנסת אירועים של בני העדה.מסתננים אפריקאים שהם דרי הגן עושים את הצרכים על קירות בית הכנסת, המתפללים חוששים לבוא לבית הכנסת וקיים קושי לארגן מנין.
בית הכנסת "שבת אחים" של קהילת יהודי דמשק ברחוב יסוד המעלה שבארץ מוצאם היו מכונים "חארת אל יהוד" בשל כוחם עוצמתם וביטחונם האישי, כיום במצב הקיים בית הכנסת נעול בשער ברזל והאוכלוסיה שנותרה התמעטה ואיבדה את בטחונה האישי.
הציבור היהודי חש געגוע לאירועים שהתקיימו בבתי הכנסת במתחם נווה שאנן וליוו את השנה היהודית, ערבי סליחות בימים נוראים, שמחת תורה , הכנסת ספר תורה, בפורים קריאת מגילת אסתר הילולות ועוד.
בית הכנסת שהוא חלק בלתי נפרד מאורח החיים היהודי החל בתקופה שבית המקדש היה קיים , בתי הכנסת היו חלופה בה יכלו להמשיך לקיים חיים תרבותיים יהודיים בתנאי שיהיה מנין של עשרה גברים יהודים.
עפ"י פסיקה הלכתית של הרמב"ם "בכל מקום שיש בו עשרה מישראל צריך להכין לו בית שיכנסו בו לתפילה בכל עת תפילה, ומקום זה נקרא בית כנסת, וכופין בני העיר זה את ה לבנות בית כנסת" (הלכות תפילה פרק יא הלכה א).
בשנים האחרונות קיימת התעוררות דתית, הציבור הישראלי הופך למאמין יותר ומתקרב ליהדות ולמסורת בזרמים השונים של היהדות, רבים חווים תהליך של תחיית היהדות.
קיימים מבנים נוספים שהתרוקנו וחדלו לפעול, יהי רצון שבתי הכנסת ישובו ויתמלאו במתפללים בכך נחזיר עטרה ליושנה.