מס' צפיות - 178
דירוג ממוצע -
מצמוצים - וועדת חקירה, מדוע לא?
מאת: אברי שחם 04/06/10 (12:28)

אינני מבין מדוע אנו חוששים מפני חקירת אירועי המשט? איננו מתכחשים לעצם העובדה שכוח צבאי ישראלי השתלט על הספינות, החוק הבינלאומי מתיר למדינה לעצור כלי שיט בלב ים, אם יש חשד, כי יש להם כוונות עוינות, אז מה יש לנו להפסיד, מה יש לנו להסתיר?

הוויכוח היחידי כמעט הוא על כך אם חיילנו רצחו בדם קר ובכוונת תחילה אזרחים שוחרי שלום, או שהם הותקפו בנשק חם וקר ונאלצו להגן על חייהם. קיימות עדויות למכביר שקבוצה מצומצמת יחסית מנוסעי האונייה התכוננה למאבק מזוין, הצטיידה מבעוד מועד בכלי נשק שונים, אפודים, מסכות-גז, תקפה בברוטאליות את הכוח שעלה על הסיפון ורק במזל לא הצליחה להרוג כמה מאנשיו. בידי ישראל תיעוד רב, סרטים, צילומים, הקלטות, כלי נשק, תרמילי כדורים וציוד אחר שנאסף באוניה 'מרמרה' - אף כי חלק מכלי הנשק נזרק לים - וכמובן קיימות גם עדויות החיילים שהשתתפו בפשיטה. אם לא די בכך, אנו למדים מהעיתונות, כי הנוסעים שהורדו מהאונייה נחקרו, דבריהם הוקלטו ואני סמוך ובטוח שגם חלק מהעדויות האלה תומך בגרסתנו באשר להתרחשות האירועים. אומנם לרוב הנוסעים נאמר לרדת מהסיפון והם לא היו עדים למאבק, אבל הם עדיין יכולים להעיד על ההכנות שעשה הגרעין הקשה של המוסלמים הקיצוניים לפני הפשיטה והקולות שנשמעו ממעל.

הצעד הנבון שישראל יכלה לנקוט היה יכול להיות, כי כבר באותו יום שהעצורים הובאו לאשדוד, ניתן היה להזמין למקום את נציגי העיתונות המקומית והבינלאומית, כולל את אנשי אל ג'זירה, לאפשר להם לצלם, לשוחח עם נוסעי הספינות ולשדר את הראיונות לארצותיהם. אנו יודעים, כי עדות המושמעת סמוך לאחר התרחשות אירוע, שונה בהרבה מזאת הנגבית זמן-מה אחריו, כשהיה לך זמן לחשוב על העניינים ולארגן את מחשבותיך, לערוך את דבריך. את ההזדמנות הזאת כבר החמצנו, אבל מדוע לא יכולה ישראל ליזום כעת הזמנה לארץ של מספר מומחים ואנשי-ציבור מוכרים, הגונים ובלתי תלויים מארצות שונות, כולל אישים מטורקיה, מצריים, ירדן, מרוקו ולתת להם יד חופשית, לאפשר להם לשוחח עם כל מי שהם חפצים ובראש וראשונה כמובן חיילי השייטת שעלו ראשונים על סיפון 'מרמרה'?         

מה אומרים לאדם הנעצר על ידי המשטרה? זכותך לשמור על שתיקה, אבל זה מראש מחשיד אותך. הזמן פועל נגדנו, ועדת חקירה בינלאומית קום תקום ועדיף שהיא תקום ביוזמתנו. האם לא די לנו בוועדת גולדסטון אחת אשר בראשה עמד שופט יהודי וציוני מכובד ועמה ממשלת ישראל לא שיתפה פעולה? האם נעשה הכול, כדי שהעולם כולו באמת יהיה נגדנו, או שנשמור על כמה ידידים נאמנים וניתן להם אפשרות לשמור על מידה מסוימת של אובייקטיביות בעיניי המדינות האחרות?  

הכותב הוא ישראלי נשוי, שלושה ילדים, שישה נכדים. עוסק בעריכה וכתיבה טכנית לפרנסתו ובכתיבה יוצרת ותרגום בעברית, אנגלית והונגרית וגלישה באינטרנט להנאתו. גר בת"א וגאה להימנות על חברי מרץ.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר