מס' צפיות - 195
דירוג ממוצע -
סקירת מט"ח שבועית שבין 17/08/09-21/08/09
דולר-שקל: כפי שהובא בסקירה הקודמת – הצפי לירידות שערים אכן התממש. עם זאת אין הרבה שינוי לעת עתה ממה שכבר נמסר בעבר. השער נמצא כעת בנקודות קריטיות, בעוד אנו עדים ליחסי כוחות מנוגדים ערים בין הקונים למוכרים.
מאת: ענבר צייגר 19/08/09 (11:49)

סקירת מט"ח שבועית שבין 17/08/09-21/08/09

 

דולר-שקל: כפי שהובא בסקירה הקודמת – הצפי לירידות שערים אכן התממש. עם זאת אין הרבה שינוי לעת עתה ממה שכבר נמסר בעבר. השער נמצא כעת בנקודות קריטיות, בעוד אנו עדים ליחסי כוחות מנוגדים ערים בין הקונים למוכרים. רוב העצבנות המאפיינת את המסחר על צמד זה הינו על רקע ההצהרות בארה"ב על תחילת היציאה מהמיתון, ולעומת זאת כתוצאה מהצהרתו של הנגיד הישראלי לגבי הפסקת הרכישה הקבועה של הדולר על ידי בנק ישראל.

 

ובכל זאת – השער שבעבר נכנס לתיקון טכני ואף מיצה אותו במלואו, והחל במה שהיה ניראה כיציאה ממנו לכיוון עליות שערים מחודשות, שילוו גם בשיא חדש של המטבע האמריקאי, עדיין בושש מלבוא. לכן בשל "הרעש" הרציני המאפיין את המסחר על רקע המגמה המעורבת האמורה ראוי להימנע בשלב זה מלנקוט עמדה כלשהי ולהיכנס לפוזיציה שעלולה להיות מסוכנת, אלא להעדיף ולבחור לשבת בינתיים "על הגדר".

 

יורו-דולר: גם בשלב זה אנו מבחינים ביותר סימנים המעידים על המשך מהלך השורט שהחל לקראת סוף שבוע המסחר שחלף. כשהשער ניסה לפרוץ ללא הצלחה את קו ההתנגדות ראינו אותו עושה "אחרוה פנה" ומתחיל בירידות השערים, מבצע תיקון טכני מלא וממשיך כאמור בירידות שערים מחודשות לקראת מה שניראה כהמשך המהלך בשלב הקרוב.

 

סטרלינג-דולר: גם במקרה של צמד זה היינו עדים לניסיון של השער לפרוץ את השיא, ששימש גם כקו התנגדות קריטית, וכל זאת ללא הצלחה. השער חזר לאחוריו והחל בירידות משמעותיות, בינתיים עד לקו המגמה העולה, אם כי לא בהכרח שמדובר בסוף הירידות. במבט רחב עדיין רוב הסימנים מצביעים על המשך מהלך דובי צפוי של הפאונד הבריטי למול עמיתו האמריקאי, גם אם נבחין בתחילת שבוע המסחר הקרוב דווקא עליות שערים מסוימות.

 

דולר-יין: אכן היה כדאי "לשבת על הגדר" כפי שהומלץ בסקירה הקודמת ולא ללכת "שולל" ולהצטרף לפוזיציות לונג אחר גל העליות שחצה את קו המגמה היורד ונטע את הרושם שאנו עדים למהלך עליות דרמטי של הצמד. בסופו של דבר במשך כל שבוע המסחר החולף היינו עדים לירידות שערים. בבחינת תמונת המצב בהיבטיה הרחבים עדיין ניתן ללמוד על אפשרות בהחלט סבירה שנמשיך לראות גם הלאה את הגרף נצבע ברובו באדום, אולם למרות זאת יש להביא בחשבון שבטווח הקרוב אנו עשויים להבחין דווקא בעליות קלות, וזאת נוכח הגעת השער לקו בלימה – הן של "פיבונאצ'י", כמו זה של "גאן", משמע הירידות אליהן נחשפנו לאחרונה מהווה תיקון של גל העליות הקודם להן בטווח קווי הבלימה האמורים. מה גם שהשער נסגר בשבוע שעבר על קו תמיכה חזק שלא נשבר לעת עתה, אולם שבירתו תהיה גם שבירת קווי הבלימה של "פיבונאצ'י" וכן של "גאן", וככל הנראה אלה יסמנו את מהלך הירידות הראוי אותו אנו צופים ולו אנו מצפים.

 

דולר-קנדי: עדיין בצמד זה הסימנים אינם חד משמעיים. היינו עדים למהלך דובי שעשה ניסיון לפרוץ את קו התמיכה ללא הצלחה – מה שהוביל לגל עליות, שלמעשה פרץ מחדש את קו המגמה העולה וממשיך להיתמך על ידי האינדיקאטורים השונים במה שניראה לכאורה המשך עליות אפשריות של הדולר למול עמיתו הקנדי. אולם יש בכל זאת לנקוט במשנה זהירות באשר למהלכים שווריים, היות שכמו שניתן להבחין בסופו של דבר המהלך העולה האחרון לא זכה להצלחה מרובה גם הוא, היות שהשער נסגר מחוץ / מתחת לקו המגמה העולה, מה גם שגל העליות האמור מהווה תיקון לגל הירידות שקדם לו – כהמשך למגמה הכוללת הדובית, דבר המערער את הביטחון לפוזיציה שוורית.

 

מומלץ להמתין ולראות באם השער חוזר לעצמו כלפי מעלה כדי לבחון אפשרות לכניסה לפוזיציית לונג, או שלחילופין נהיה דווקא עדים לפריצה מחודשת – אך הפעם מוצלחת – של קוו התמיכה, בעוד שמהלך דובי ייצא לדרך – שאם נבחין דרך אגב הוא המהלך שלפי הסימנים נכון לרגע זה הצפוי יותר בטווח היותר ארוך. אוסטרלי-דולר: התמונה מתחילה להתבהר. כבר בסקירה הקודמת דווח על תופעה "מוזרה" בצמד זה, שכן במשך זמן לא מועט חווינו עליות שבאו על רקע סימנים סותרים בדבר האפשרות להמשכן. אבל יחד עם זאת צוין שאנו צפויים ככל הנראה לתחילתו של גל ירידות.

 

ואכן בסופו של דבר כל הסימנים שהעידו על התרופפות אצל הקונים באו לידי ביטוי בירידות חדות בסוף שבוע המסחר החולף. לכך גם מופיעים מרכיבים נוספים: השער שהגיע לקו התנגדות לא הצליח לפרוץ אותו, לכך מתווספות עוד כמה ניסיונות לפרוץ את השיא הקרוב שלקראת אותו קוו התנגדות אמור וגם זאת ללא הצלחה בעוד ניסיונות אלו מותירים את הגרף עם כמה "נגיעות" עליונות לא מוצלחות בלבד. בנוסף אנו מבחינים שהשער בשיאו האחרון הגיע עד למיצוי תיקון טכני מלא של גל הירידות שהסתיים באוקטובר אשתקד, וכמו-כן אנו מוצאים נר ירידות אדום ש"בולע" את קודמו.

 

כל זאת מוביל יותר ויותר למסקנה שהמהלך הקרוב כנראה ימשיך להיות דובי דווקא, כפי שהדבר בא גם לידי ביטוי באינדיקאטורים השונים. דולר-פרנק: כפי שהיה צפוי ואכן נמסר בסקירה הקודמת אכן המימושים לאחר גל העליות מהשבוע שקדם לזה החולף באו לידי ביטוי. יחד עם זאת – ממשיכה המגמה המעורבת עם יחסי כוחות די דומים בין מוכרים לקונים, עם בכל זאת נטייה קלה לטובת הרוכשים, מה שעשוי להצביע על עליות אפשריות צפויות בתחילת שבוע המסחר החדש, סימנים הנתמכים גם על ידי האינדיקאציות השונות.

 

אולם יש להביא בחשבון שמדובר בטווח הקצר בלבד (!) ולא ניכר שמדובר במשהו מגמתי לפחות עת עתה, כך שחשוב שסוחרי הלונג ימשיכו להיות עם היד על הדופק. באופן כללי – ראוי לעת עתה להימנע מלסחור על צמד זה, שכן "הסערה" בו די מסוכנת למסחר.

 

הסקירה מבית פורקס פרוז פורטל מסחר במט"ח הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" www.maoffinance.co.il , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר בפורקס בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם. אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר