מס' צפיות - 294
דירוג ממוצע -
נדב אלון ממליץ מה לעשות בתקופת מיתון
הדבר הגרוע בנדל"ן הינו חוסר הנזילות בתקופה של שוק דובי. בשונה משוק המניות והאג"ח, בהם ניתן כמעט תמיד למצוא קונה מרצון ובכך לחתוך הפסדים, הרי שכאשר שוק הנדל"ן קורס, פשוט אין קונים. ילדים עוברים לגור עם הוריהם או להיפך, חברות נסגרות או מצטמצמות, וכך אין מי שירכוש את הנכס.
מאת: נדב אלון 29/06/09 (17:21)

עקוב אחר שינויים פוליטיים

 

בתקופות של משבר כלכלי, ובעיקר מיתון, משקלה של הממשלה בעשייה גדל והולך. מעבר להגדלת התקציב, הממשלה מחליטה לאילו גופים ופרטים לסייע, וכיצד. בכוחה של הממשלה לשנות את חוקי המשחק בכדי לסייע לאלו בעלי ההשפעה (בוחרים, אליטות, וועדים, וכו'), ובאמצעות הבנה של הכיוון אליו נושבת הרוח הפוליטית, המשקיע יכול לקבל תובנות משמעותיות.

 

התייחס בספקנות לסעיף מאזני "חובות לקבל"

 

כאשר הדפלציה מתחזקת, הסיכוי לגבות חובות הולך וקטן. חברות ופרטים רבים נמצאים בשלבים שונים של תהליך פשיטת רגל, ולכן הסיכוי לקבל מהם בזמן את התשלום אליו התחייבו, קטן ככל שהמשבר מעמיק. יתרה מכך, לא מומלץ לרכוש את "החובות לקבל" של חברות אחרות גם תמורת דיסקאונט משמעותי, כיוון שהסיכוי לממשם הוא אפסי.

 

החזר חובות ככל האפשר

 

ערך הכסף עולה בתקופת דיפלציה. ככל שעובר הזמן, והמשבר מעמיק, כוח הקניה של הכסף גדל, ולכן מומלץ לשלם את החובות מוקדם ככל האפשר, כאשר ערך הכסף עדיין נמוך. בנוסף, אין טעם לעבוד עוד 5-8 אחוז יותר קשה לטובת תשלום ריבית, כאשר אפשר להיות חופשי מהתחייבויות כבר בהתחלה.

 

נסה להמיר אופציות ומניות לתזרים

 

במידה ואינך מעריך שהחברה בה אתה עובד תצמח ותפרח בתקופת מיתון קשה, מומלץ לבדוק כל אפשרות להמיר תשלומי שכר באופציות ומניות לתזרים מזומנים. בדיפלציה, מחירי הנכסים יורדים, וכך גם מניות ואופציות. יתרה מכך, הסיכוי של חברה לשרוד תקופת דפלציה אינו ברור, ולכן מומלץ להקטין את החשיפה האישית למצב החברה ע"י קבלת שכר במזומן בלבד.

 

הכן את החברה שבבעלותך למיתון ודפלציה

 

עדיף לבצע את ההכנות מוקדם ככל האפשר, תוך התאמת הוצאות השכר לעובדים והמלאי, וזאת לפני שהמציאות והירידה במכירות תחייב לעשות זאת. הכן תוכניות לסיום המיתון, אולם פעל בזהירות, עד שיתברר שהביקושים יציבים מספיק לתמוך בחזרה לשגרה. במידה ועומק המיתון אינו משמעותי תוכל תמיד להשתמש במזומן שאגרת לקליטת עובדים והגדלת המלאי.

 

השקע בזהירות במניות וסחורות

 

בתקופת דפלציה מחירי הנכסים יורדים ויורדים. אלא, שהם אינם עושים זאת בבת אחת, או בקו ישר, והם אף עולים בפרקי זמן קצרים, דבר שמבלבל משקיעים. ההיסטוריה הפיננסית מלאה בדוגמאות של מחירי נכסים שעלו חודשים, כתיקון טכני למגמה דובית ברורה. משקיע שאינו מנוסה, צפוי להצטרף למגמות קצרות אלו באיחור, וכמובן לצאת מן ההשקעות הללו באיחור, לאחר שספג הפסדים משמעותיים.

 

השקע במזומן

 

בתקופת דפלציה, מזומן הוא המלך. נקודה. יועצים יספרו על אסטרטגיה של פיזור השקעות, בנכסים שונים, אולם כפי שראינו בשנה האחרונה אין בפיזור שום נחמה. בדפלציה, מחירי רוב אם לא כל הנכסים יורדים, ורק ערך הכסף עולה.

מתוך הספר של Robert Prechter: Deflation Survival eBook

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר