מס' צפיות - 366
דירוג ממוצע -
שינוי שיטת הרכבת הממשלה
מאת: ביברשטיין ראובן 12/02/09 (01:37)

נקלענו לפלונטר פרלמנטרי עוד לפני כינונה של הכנסת והממשלה. זה טוען אני ניצחתי יש לי רוב חוסם, וזו טוענת הניצחון הוא שלי, אני הסיעה הגדולה ביותר. ומי הצודק ? לפי ההגיון יש הסבר, אך לפי החוק הדבר נתון לשיקולי הנשיא (?). לכן ראשית כל יש לשנות את החקיקה ולקבוע: ראש הסיעה הגדולה ביותר תזכה מידי הנשיא לפריוילגיה של הרכבת קואליציה וממשלה - ראשונה.

 

באם לא תצליח תוך פרק זמן מסויים, המלאכה תעבור לראש סיעה השניה בגודלה. הצעת חוק זאת היא הגיונית וריאלית, כי הרי הבוחר אינו בוחר בבלוק של ימין או של השמאל, הוא בוחר במפלגה - ולכן המפלגה הגדולה מקבלת את הזכות להרכיב ממשלה ראשונה. תקון חוק זה חייב להעשות עכשיו ומיד.

 

בשלב השני עלינו לחשוב על שינוי בשיטת הבחירות ועל שינוי בשיטת הממשל. יש לתת יותר סמכויות לראש הממשלה, ולזכותו למנות את ממשלתו ללא תלות בקואליציות כאלה או אחרות. יתכן ובחירות מעורבות של בחירות איזוריות וארציות יפתרו את הבעיה של המפלגות הקיקיוניות שפוסלות-מבטלות קולות רבים.

 

לא יתכן שבמדינתנו תתקיימנה בחירות כלליות כל שנתיים. מדינה במצור שמקמצת תקציבים לאוכלוסיה נזקקת, ומאידך מקדישה מיליונים רבים לבחירות סרק. יש גם לחשוב על תיקון בחוקי פיזור הממשלה.

הכותב הוא ביברשטיין ראובן

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר