מס' צפיות - 445
דירוג ממוצע -
כרטיס צהוב לטורקיה
מאת: kalligula 29/01/09 (23:11)

למעשה כבר היינו בסרט הזה בעבר, אי שם בשנות השבעים העליזות בהן ניהלנו רומן עם מדינה איסלאמית, שהיום קוראת להשמדתנו ועושה כל מאמץ לרכוש יכולת גרעינית, שסביר להניח שאנו נהיה הראשונים שאותה פצצה תנחת עלינו, בעצם השניים אחרי יפן.

 

היום אפילו לא ניתן בכלל לתאר את אותם הימים שנראים הזויים ותלושים מהמציאות. איראן של היום שהפכה ממדינה מערבית מתקדמת לרפובליקה איסלאמית חשוכה, שמהווה סיכון קיומי לנו ולכל הציוליזציה המערבית, ואפילו לעולם המוסלמי הסוני.

 

קצת צפונה משם, יושבת לה טורקיה מדינה שחוקתה חילונית ובשלטון שולטת מפלגה איסלאמית קיצונית, שאילולא החשש מהתערבות הצבא שלא יקבל אפשרות שכזו, סביר להניח שטורקיה היתה הופכת להיות מדינה איסלאמית קיצונית, כפי שכבר מנע זאת הצבא הטורקי בעבר הלוא רחוק והפך להיות כלב השמירה של החילוניות במדינה זו.

 

טורקיה מקיימת קשרי מסחר ענפים עם ישראל, (כפי שהיה עם איראן בזמנו) ומאות אלפי ישראלים פוקדים מדינה זו מידי שנה ומשאירים שם מיליוני דולרים, הקשרים מתבטאים גם בעיסקאות נשק ענפות, והתעשייה הצבאית והאווירית חתמו על עשרות חוזים עם טורקיה, (כפי שנעשה בעבר עם איראן, חלק מנשק זה היה בשימוש אמל והחיזבאללה בלבנון).

 

מאז תחילתו של המבצע בעזה "עופרת יצוקה", התייצבה טורקיה לצידם של הפלשתינאים ותוקפת את ישראל בצורה חסרת תקדים כאשר כל הקודים הדיפלומטים בין מדינות ידידותיות נפרצו ונותצו, האשמת חסרות שחר על רצח עם שישראל מבצעת בעזה, קריאה להרחקת ישראל מהאו"ם,והעמדה לדין של ראשי הצבא והמדינה בבית המשפט הבינלאומי בהאג בגין פשעי מלחמה.

 

אילו היה מדובר במדינה אחרת ניחא, אבל טורקיה???

 

טורקיה שאחראית לרצח עם, וטבח ויש האומרים שלמעשה טורקיה היא המדינה שעשתה את השואה השנייה בהיסטוריה האנושית, לבני העם הארמני שרצחה למעלה מ3 מיליון !!! ארמנים, שבטיפשותנו והדו פרצופיות שלנו מעולם לא הכרנו בשואה זו (כמדינה) מחשש לפגוע בתחושות העם הטורקי וממשלו שמאד רגישים לנושא זה, זו אותה טורקיה שמנהלת מלחמה כבר שנים בחלק הדרום מזרחי שלה כנגד העם הכורדי בו היא טובחת כבר שנים על גבי שנים, ובמלחמתה זו מחקה מאות כפרים של כורדים על יושביהם, כולל נשים וילדים!

 

היום נסע נישיא המדינה לדאבוס שבשוויץ לכינוס הכלכלי העולמי המתקיים שם מידי שנה, אחת ממטרות נסיעתו היתה לנסות לחמם את הקשרים הצוננים עם טורקיה ולפגוש את נשיא טורקיה ארדואן, במהלך נאומו של פרס קם ארדואן ועזב את המליאה בצורה הפגנתית והצהיר "אני מכיר ראשי ממשלה רבים בישראל ששמחו להיכנס לעזה רכובים על טנקים, ששמחו לכבוש ולהילחם", ואף טען שפרס שיקר במהלך נאומו ומסר פרטים שיקריים.

 

אולי הגיע הזמן שנבין ונדע שבמערכות היחסיים שלנו עם מדינות מוסלמיות צריך לשמור על מרחק מסויים ובעיקר לחשוב על האפשרות שאותה מדינה שהיום היא ידידותית מחר יכולה להפוך את עורה ב180 מעלות וחלק מכל אותן עיסקאות נשק שאנו עושים איתה עלול להיות בשימוש כנגדנו, האם זה לא אותו תסריט שקרה לנו עם שכנתה מדרום של טורקיה, איראן?

 

אפילו באירופה די חוששים מכל הקשור בטורקיה ומערימים קשיים בעילות שונות ומשונות לגבי צירופה לאיחוד האירופי, שמשמעותו הצפת היבשת במיליוני מוסלמים שיוכלו להגר ולהכנס בשערי האיחוד ללא פיקוח ובקרה, נושא שהופך להיות מקור פחד ואימה למרבית אזרחי אירופה שהתחילו לטעום את טעמו של האיסלאם הרדיקאלי ששוטף את היבשת והופך להיות מקור בעייה לא מבוטל, ונשמעים כבר הקולות שזו בעייה שלא ניתן לטאטא מתחת לשטיח.

 

חלק מהמדינות הקשיחו את חוקי ההגירה, והפכו להיות פחות סובלניות לגלי ההגירה שמגיעים מצפון אפריקה ושאר מדינות האיסלאם ואפריקה, כי לכולם כבר ברור שהלחמה העתידית א תהיה במתכונת של מדינה כנגד מדינה , אלא מאבק של תרבויות שנראה שאנו כבר מצויים בתוכו, וישראל היא המדינה שעומדת בחזיתה של אותה מלחמה, מה שנותן לה יותר הבנה למצוקותיה ובעיותיה מצד העולם המערבי הדמוקרטי והחופשי.

 

אסיים בקריאה שאולי הגיע הזמן שגם אנו נגלה עמידות ונתייצב לצידה של מדינתנו ונדיר את רגלינו ממדינה לכאורה ידידותית שקוראת לנו פושעי מלחמה ורוצחי ילדים.

 

(בתמונה: ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן. צילום: ויקיפדיה)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר