מס' צפיות - 330
דירוג ממוצע -
סימני מיתון בתקשורת האמריקנית
מאת: אפי טריגר 02/12/08 (00:48)

1. פעם, לפני הולדת YNET, החיים במערכות כלי התקשורת בישראל נראו אחרת לגמרי.


דמיינו לכם לרגע עולם שבו ההוםפייג' שלכם איננו אתר החדשות הגדול והמקיף בישראל, אלא שירות האימייל שלכם או לחילופין אתר CNET. דמיינו לעצמכם מצב, שבו אתם כתבים בשטח, והעורך אינו יכול להתקשר אליכם ולומר: "תקשיב, ב-YNET פרסמו בלה בלה בלה. קדימה תזיז ת'תחת ותביא את הידיעה".

 

כן, פעם שיחות כאלה לא היו אפשריות. מה היה לנו במקום YNET ? סוכנות הידיעות הישראלית עתי"ם ( ראשי תיבות של "עיתונות ישראלית מאוגדת" ) שהייתה על תקן המקור הכמעט בלעדי לידיעות עלומות מהשוליים והפריפריה.

 

מאז כבר זרמו מים עכורים רבים בירקון, YNET נולד ושינה לחלוטין את הדרך שבה עובדים עורכי החדשות בישראל. אין ספק שבמקרים רבים אתר האינטרנט של קבוצת ידיעות אחרונות קובע סדר יום תקשורתי, גם אם לא רשומים בהיסטוריה שלו יותר מדי סקופים כבדי משקל.

 

וגם אם אינו קובע סדר יום תקשורתי, הוא קובע מדי יום את סדר שליחת הצלמים והכתבים לאייטמים השונים.

 

למה כל ההקדמה הזו? כי מאז התרחבות תפוצת האינטרנט הולך ומצטמצם תפקידן של סוכנויות הידיעות, בודאי בישראל אבל גם בעולם. סוכנות הידיעות AP ( ראשי תיבות של ASSOCIATED PRESS ) היא המובילה בארצות הברית ובעולם, ובימים אלה היא נאלצת להתמודד עם איום חדש, שעשוי להתברר כאיום קיומי מבחינתה.

 

ענק התקשורת CNN החל בפיילוט של שירות ידיעות חדש וזול, שפונה בעיקר לעיתונים מקומיים בארצות הברית, שמתקשים בימי מיתון אלה לשלם ל-AP עבור שירותיה מדי חודש.

 

בכך תקבל CNN דריסת רגל גם בעולם הפרינט, ומי יודע, אולי תייצר לעצמה מקור הכנסות נוסף משמעותי. השבוע יגיעו שלושים עורכים של עיתונים מקומיים מרחבי ארצות הברית לפרזנטציה שתיערך לכבודם במטה CNN באטלנטה. המטרה: לשכנע אותם, שהמחיר אמנם זול יותר מ-AP אבל השירות מצוין בדיוק כמו של האחות הבכירה.

 
2. בישראל כוחן של מהדורות החדשות המקומיות כמעט זניח. בודאי כיום, כש-HOT מתעללת בהן ומקצצת בתקציביהן, ו-YES כלל אינה משדרת אותן.

 
אבל בארצות הברית המהדורות המקומיות מלוות את הצופים הנאמנים כבר עשרות שנים, ומאפשרת להם ללמוד לא רק על המינויים החדשים בממשל אובאמה המתהווה, אלא גם על החתולה פרשס פרפקט שנתקעה על עץ גבוה באלבוקרקי.


המגישים הותיקים של המהדורות האלה ( צ'אק סקרבורו בניו יורק למשל ) הופכים לסלבריטיס מקומיים ולדמויות אהובות ואהודות בקהילה, שבה הם עובדים.

 

המיתון הקשה, שהיכה במשק האמריקני , עשוי לשנות גם את המציאות במהדורות החדשות המקומיות. "לא נראה לי שבעתיד המגישים יזדקנו יחד עם צופיהם"- אמר במרירות ארני ביורקמן, אחד המגישים האהובים בדנבר, ומהשבוע מגיש מפוטר.

 

רק באוקטובר האחרון הוא חידש לשנה את חוזה ההגשה עם התחנה המקומית KWGN, אבל המיתון החריף אילץ את מנהלי התחנה לאחד את מערכת החדשות שלהם עם זו של תחנה מתחרה.

 

ביורקמן ימשיך לקבל את המשכורת עד לתום החוזה החדש, אבל יישב בבית ויצפה במגישים צעירים וזולים יותר ממנו עושים את העבודה.

 

והוא כנראה אינו היחיד.

 

לבלוג של אפי טריגר

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר