מס' צפיות - 238
דירוג ממוצע -
הזווית הבטחונית של מלחמת "חרבות ברזל"
כן צריך להכין את הציבור שלא כל היעדים יושגו ברגע זה מאחר ומדינה לא יכולה להיות בהמתנה זמן רב כל-כך ובמצב לא קל כספית ונפשית ולא לספר סיפורי פנטזיה כפי שעושים חלק מהפרשנים ומאנשי הביטחון לשעבר. ברגע שאומרים את האמת לציבור מחזקים את החוסן הלאומי של הציבור.
מאת: רועי אורן 15/11/23 (22:48)

נכון לעכשיו מלחמת "חרבות ברזל" מתנהלת כסדרה ללא תקלות מיוחדות, ואני מקווה שזה יימשך כך.

יכול להיות שצריך להאיץ מעט את הקצב כדי להתיש את חמאס, אך התקשורת הבינלאומית ממשיכה לגנות את ישראל (דבר אשר כנראה נובע מכך שהמדינה לא מנתה מסביר אזרחי שייתן תמונת מציאות נכונה).

התקשורת הבינלאומית מסתמכת על נתונים של משרד הבריאות בעזה אשר נמצאת תחת חמאס, ולכן לא ברור כמה אזרחים בלתי מעורבים נהרגו במלחמה וכן שאסור להסכים להפסקת אש שתוביל להתעצמות חמאס מחדש ולשימור שלטונו ברצועת עזה.

כרגע מופעלים שלוש נקודות: זמן מבצעי, זמן חוסן פנימי של הציבור, והזמן הבינלאומי.

                        פירוט הנקודות

1: זמן מבצעי: אין ספק שהצבא פועל בצורה יעילה להשגת המטרות תוך הסבת נזק לחמאס תוך הקפדת שמירת חיי אדם.

כך למשל, בכל מקום שהצבא פועל הוא קודם-כל מפנה את הגורמים האזרחיים ורק לאחר מכן מפציץ את המקום.

כדי להשיג את המטרות שהציג הקבינט המדיני צריך בין שנה לשנה וחצי (לא בטוח שיש לצבא את הזמן הזה מסיבות שונות).

חשוב גם לא להיגרר לפרובוקציה של חיזבאללה בצפון, אך ברור כי בשנתיים הקרובות יהיה מערכה מול חיזבאללה.

2: זמן חוסן לאומי: עושה רושם שלמרות ההסברה הלקויה הציבור מזדהה עם מטרות המלחמה ונותן גב לפעולות הצבא, עדיין אפשר לעשות יותר בתחום הכלכלי ,אך פתיחת קרן לסיוע לחיילי מילואים הוא צעד בכיוון הנכון.

3: זמן בינלאומי: למרות שרוב מדינות העולם מבינות את הצורך בחיסול חמאס, עדיין חלק מהמנהיגים נוזפים בישראל בשל הדיווחים הכוזבים שמגיעים מעזה, וכן אף אחד מהם לא מציע חלופה לסילוק ראשי החמאס.

לגבי החטופים חשוב להבין שככול הנראה לא תהיה עסקה כוללת ויצטרכו להסתפק בעסקאות מדורגות שאליהן תצליח ישראל להגיע כשידה על העליונה.

חשוב מאוד שמדינת-ישראל תשיג את יעדיה אבל צריך לשים לב לשני פרמטרים שלא מדברים עליהם כל-כך: מזג-האוויר היורפי שמתקרב אלינו בצעדי ענק ועשוי להקשות על טייסי חיל-האוויר ועל חיל היבשה, והמצב הכלכלי שיכול לפרק את החוסן הלאומי .

וכן צריך להכין את הציבור שלא כל היעדים יושגו ברגע זה מאחר ומדינה לא יכולה להיות בהמתנה זמן רב כל-כך ובמצב לא קל כספית ונפשית ולא לספר סיפורי פנטזיה כפי שעושים חלק מהפרשנים ומאנשי הביטחון לשעבר.

ברגע שאומרים את האמת לציבור מחזקים את החוסן הלאומי של הציבור.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר