איש הפפריקה אדום וחריף הוא יוסף(טומי) לפיד בספרו "השבוע שלי".
קטעים מתוכניתו הרדיופונית הועברו לספר "השבוע שלי",שפורסם ב-1988 והם אקטואלים כאילו חוברו כיום.
מי לא זוכר את לפיד בתוכנית הטלויזיונית "פופוליטיקה" שכיכבה 6 שנים כטוק-שואו והביאה כמה דמויות שכיכבו בפאנלים שהיו ואף הגיעו לקדמת הבמה השלטונית :אמנון דנקנר,ישראל אייכלר, עו"ד ציפי חוטובלי, אריה דרעי, ארי שביט.
אחרי התוכנית התווסף עוד תפקיד של עורך "מעריב" לשפע התפקידים שמילא במשך שנים : סופר ועיתונאי, ראש מפלגת "שינוי" , סגן ראש הממשלה לשעבר, שר המשפטים בממשלתו של אריאל שרון.
לפיד שלא הצטיין ביופי גופני היה אחד האנשים עם הפה הכי עוקצני , חכם,פיקח ואף סופר ייחודי שספרו "מדריך לפיד לאירופה" היה מדריך נחשוני שיצא במהדורות חדשות כל שנה החל מ- 1970 - 1988.
מרבית הרשימות מ"השבוע שלי" נקראים כאילו נכתבו זה עתה. הציורים של חברו הטוב זאב (יעקב פרקש) עשויים כמוהו,גדולים עם קונטורים שחורים בולטים. לפיד המהלך בעירו תל אביב קולט בעין חדה כל מה שזז, הוא הביא לשומעים ולקוראים כל שבוע נתח עסיסי מחיי היום-יום של התל אביביים וקטעי פוליטיקה המלווים בבדיחות הדעת את התוכן.
" השפן והגזר" נולד מתוך הסתכלות על השוק הסיטונאי שהיה ברחוב קרליבך והיום הוא ז"ל :"מה שמפליא אותי מנקודת התצפית שלי מלמעלה הוא כמות הגזר המגיעה לשוק, שקי ניילון ובהם מאות אלפי גזרים כולם בצבע גזר..מי אוכל את כל הגזר הזה אני תמה, נזכרתי בבדיחה :שפן נכנס לקונדיטוריה ומבקש עוגת גזר. "אצלי אין עוגות גזר"עונה הקונדיטור, אבל השפן חוזר לשם כל יום עם אותה בקשה. אחרי כמה ימים הוא נכנס שואל ומקבל תשובה "יש" ואז אומר השפן :"נכון שזה
פיכס ?".
זוכרים את מחאת הקוטג' ? לפיד כותב את הרשימה לפני סערת הקוט'ג שהרעידה את הארץ "ילדים אגלים מאמינים שהירח עשוי מגבינה ירוקה וילדים ישראליים יודעים כי הוא עשוי מגבינת קוטג'. הגבינה הזו היא נכס לאומי,אולם שלא כעמים אחרים אין שוייצרי שמעז להקטין את החורים של האמנטאל. צרפתי לא שופך בושם על הרוקפור להפיג את סרחונו. איטלקי לא זורה על הספגאטי שלו מוצארלה במקום פרמזן ורק אצלנו מורידים את 9% ל- 5%, כי אצלנו שום דבר לא קדוש.וכך הצטרף הקוטג' לרשימה השחורה של מאכלים ידועים לשמצה : פודינג אנגלי, האגיז הסקוטי, המאמאליגה הרומנית ודג מלוח כבוש בשמן של הפולנים. אני יכול להבין כיצד ישראל תתקיים עם השטחים או בלי השטחים אבל לא רואה סיכוי לקיומה של אומה האוכלת קוטג' 5% ".
ברשימה "אני משלם" מונה לפיד את תחלואת ההיטלים שעליהם אנחנו משלמים. : "אני משלם עבור הבנקאי שברח ועבור הפקיד שסרח, אני משלם את הסובסידיה למצרכים ,את החלוקה לנצרכים. אני משלם עבור הישיבה של מפד"ל, את תוספת הבושה של פקיד השומה, אני משלם עבור מפלגות שאינני מצביע בעדן, בתי כנסת שאיני מתפלל בהם. אני משלם בעבור שגיאות העבר,עבור מצב ההווה ועבור סכנות העתיד. ה צ י ל ו !!!!!! וכך מתקבלים קריאות ה"אני משלם" של לפיד כאילו נאמרו על משקל "אני מאשים".
בכתבה "פריס של מעלה" מציין לפיד את המאכלים המיוחדים שאכל ברחבי העולם, שסעד על שולחנם של שפים מעולים וכך אפשר להשוות את ערכם לפי רשימתו של לפורלו המשרת כשהוא מציין באוזניה של דונה אלווירה כמה אהובות היו לו לאדונו דון גו'אבני באופרה של מוצרט : באיטליה 640, בגרמניה 231, בצרפת 100 וטורקיה וספרד 1003.
והרי רשימתו של לפיד : "אכלתי ירקות דמויי ברווז משולחנו של נשיא בורמה, אכלתי סטייק קובה בטוקיו , סטייק בגודל גלגל אופנוע בטקסס, שעועית שחורה בריו דה ז'נארו, ארוחה אינדונזית במסעדת "באלי" באמסטרדם, טורט דובוש אצל ז'רבו בבודפסט וטורט זאכר אצל "זאכר" בוינה וקן ציפורים בהונג קונג, פטוצ'ינה על כוס קיאנטי אצל "אלפרדו" ברומא, אכלתי רוסטביף ורדרד אצל "סימפסונ'ס" בלונדון,רגלי צפרדעים במסעדת טור אייפל בפריס. אבל מימי לא אכלתי מאכל טעים כמו פאטה האווז שאהרוני הכין לנו בביתו. וזו הרשימה של לפיד אנין הטעם והנהנתן "לא אוכל סתם ולא סתם אוכל, אלא יצירה של אמן. אך ורק טבח גדול יכול ליצור מאכל שהוא פסל ותמונה,פולקלור ודרמה, פאריס של מעלה בתל אביב של מטה".
וכך הולך ובונה לפיד את עשרות הכתבות הקצרצרות שלו , כולן כאילו יצאו זה עתה מהתנור וכאילו העולם הישראלי עמד מלכת, ורק עובדה אחת נעלמה מהעין של האיש הזה, ולבטח היה כבר יודע מה לכתוב, בשבחי בנו יאיר שהפך לראש ממשלת ישראל החלופי .