מס' צפיות - 1970
דירוג ממוצע -
מצב הקורונה בארה"ב / ניו יורק
מאת: shai 12 07/06/20 (00:36)

לאחר שמגפת הקורונה התפרצה בסין ונודעה כמחלה מדבקת מאוד שדורשת היערכות מיוחדת למניעת מקרי מוות רבים, ארכו שבועות עד שהנגיף הגיע לשאר מדינות העולם. בינתיים מדינות שונות נקטו סוגי מדיניות שונים להתמודדות עם המחלה. תוצאת סירוב הממשל האמריקני להצבת סגר גורף בתחילת הגעתה לארצות הברית, היא שבארצות הברית מוקדי המחלה הראשונים סבלו מהתפרצות המגפה בתדירות גבוהה בקרב האוכלוסייה, בעיקר בקרב אוכלוסיות צפופות באזור ניו יורק ושכנותיה.

 

כיום ארצות הברית עומדת בראש הטבלה כמדינה בעלת המספר הרב ביותר של החולים והמתים המתועדים. אף כי מדובר בנתון שעומד ביחס לגודל המדינה, כלומר, לא מחייב שזו המדינה בעלת אחוזי התמותה הרבים ביותר, המצב השורר כיום בארצות הברית מעיד על משבר חמור. מאות אלפי משפחות איבדו את יקיריהן לנגיף ומיליונים זקוקים לעזרה בהתמודדות מול הנגיף.

 

מהו מצב הקורונה בארצות הברית כיום, בתחילת יוני 2020?

 

בארצות הברית דווחו עד כה כ-1,800,000 מקרי היבדקות בנגיף. מתוכם הבריאו לחלוטין כ-600,000 מהחולים, ומתו כ-106,000 מהם. כלומר, אחוזי התמותה מקורונה בארצות הברית עומדים על 15%.

 

כאשר אנו מתבוננים בטבלת הסטטיסטיקות המראה כמה אנשים הבריאו לחלוטין מול כמה אנשים מתו באותו זמן, מתגלה נתון מעודד: בעוד במהלך חודש מרץ קצב המתים מקורונה הגיע לשיא, בימים אלו הוא הולך ופוחת בעוד קצב המחלימים הולך ומתגבר. מצב זה יוכל להישמר, כמובן, עם המשך הקפדה על הנחיות ארגוני הבריאות ובכך מניעת גלי הדבקה חדשים.

 

המצב באזור ניו יורק - ניו ג'רזי

 

בעוד ברוב שטחה של ארצות הברית משפחות מתגוררות בבתים פרטיים בפרברים בעלי מרחק מסוים זה מזה, באזורים עירוניים צפופים, ובעיקר בניו יורק, מתגוררים מיליוני אנשים סמוך זה לזה והדבקת הנגיף נפוצה בהם יותר.

 

כך נוצר מצב בו במדינת ניו יורק נמצא מוקד ההתפרצות הגבוה ביותר, כ-370,000 נדבקים וכ-29,000 מתים. בניו ג'רזי נדבקו כ-160,000 אנשים ומתו כ-11,000. רבים ממקרים אלו התפרצו בחומרה בקרב קהילות יהודיות דתיות. קונטיקט נמצאת מעט אחריהן עם כ-4,000 מתים.

 

כניסה לארצות הברית בימי הקורונה

 

כאשר בוחנים את יכולת הכניסה למדינה בימים אלו מתגלה מצב מעניין: בעוד בשדות תעופה שונים ברחבי העולם הנוסעים (המעטים) עוברים מסכת בדיקות קפדניות לפני ואחרי הטיסה, ב-13 שדות התעופה הפעילים בארצות הברית אין בדיקות כלל בכניסה למדינה, ובעוד הטסים נדרשים למלא טופס על מצבם הרפואי, ברבים מהמקרים אין מי שאפילו טורח לאסוף אותם. כך נוסע (אזרח חוזר שמגיע לארצות הברית בהתאם להרשאות הכניסה הנוכחיות) ששהה במטוס עם חולה, או שפיתח את המחלה לאחרונה, עשוי להיכנס לארצות הברית בלי תקלות ולהגיע למוקדי מגורים - וכך לגרור מקרי הדבקה חדשים ולסכן את הנוכחים במדינה.

 

מצב זה של חוסר פיקוח מחייב אותנו, הנוסעים והתושבים, להיזהר כפליים בכל מצב של יציאה מהבית: להקפיד על בידוד ככל האפשר, לשטוף ידיים, לחבוש מסכה וכפפות ולשמור על ריחוק חברתי. נקווה להמשך ירידת אחוזי התמותה מהקורונה בארצות הברית ובעולם - ונעבור את המשבר יחד!

 

נכתב בשיתוף FastVisa חברה המתמחה בהוצאת ויזה לארה"ב.

לביקור באתר החברה: https://www.fastvisa.co.il/

 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר