עליית המחירים בעשורים האחרונים הביאה למצב שבו אנשים כבר לא מוכנים לשלם כל סכום עבור נכס ממוצע. פעמים רבות התמורה אינה מציגה את המחיר, "נראה כי המאזן בין ההיצע וביקוש הולך ומתאזן לתקופה מסוימת, וזה הזמן הנכון להשקיע בנכסים הנכונים", מציע אלעד עדן, יזם נדל"ן בתחום המסחר.

הבררות הזמנית הזו של אותם אנשים הרוצים לרכוש לעצמם נכס, בין אם מדובר בדירה למגורים, בדיור זמני לסטודנטים או לצרכי מסחר, מזמנת הזדמנויות השקעה אטרקטיביות לתקופה הקרובה. "בקרוב, אלו המבקשים לרכוש נכס נדל"ן יגיעו להחלטה ולא ישארו במצב הביניים הנוכחי, בהמתנה לסיוע מהאוצר", מסביר אלעד עדן.
תכניות הממשלה שאמורות לספק פתרונות דיור לא עונות על הצרכים, נכון לעכשיו. עם זאת, מדובר בסוג של תקופת ביניים, סוג של התנגשות בין שוק המתאושש מהמשבר הכלכלי ובחינת ההשפעה של תכניות האוצר.