מס' צפיות - 232
דירוג ממוצע -
גופים מוסדיים משקיעים 14 מיליארד שקל בנדלן - יוסי אמודאי
מאת: יוסי אמודאי 02/03/14 (11:48)

ההשקעה של הגופים המוסדיים בנדל"ן מגיעה לסכומים של 14 מיליארד שקל. חברות הביטוח השונות הן המשקיעות הגדולות ביותר בנדל"ן למטרת השקעה.

יוסי אמודאי

בידיעה שפורסמה בגלובס דווח כי קבוצת הראל מהגופים המוסדיים הגדולים אשר משקיעים באופן ישיר בתחום הנדל"ן על כך שביחד עם חברת גאיה נדל"ן מכרו נכס בניו ג'רזי. הנכס בזמן רכישתו כלל 265 דירות מגורים ולאחר תקופה של שנתיים ברווח משמעותי תמורת 39.3 מיליון דולר. המחיר משקף החזר כמעט כפול על ההון העצמי.

מבדיקה אשר נערכה בסוף חודש ספטמבר 2012 חברות הביטוח ביחד עם קרנות הפנסיה וקופות גמל לתגמולים השקיעו בנדל"ן למטרות השקעה בסכומים של 13.8 מיליארד שקל, כאשר 10 מיליארד שקל עובר באופן ישיר לכספי המבוטחים והעמיתים. זו השקעה בסדר גודל של 1.4% מכל הנכסים אשר מנוהלים על ידי אותם גופים.

הגופים המוסדיים מחזיקים בתיקים המניבים סכומים של למעלה מ-13 מיליארד שקל וסכום זה מהווה 1.3% מכל הנכסים המנוהלים על ידם. מתוך הסכום הזה נזקפים יותר מתשעה מיליארד שקל לטובת עמיתים והמבוטחים שלהם.

רוב הנכסים המניבים נמצאים בתוך גבולות השוק המקומי. היקף הנדל"ן המניב בישראל בהיקף של 11.9 מיליארד שקל ובחו"ל בסכומים של 1.3 מיליארד שקל. ניתן לומר כי הגופים המוסדיים משקיעים בנדלן מאחר והחברות העוסקות בכך הן חלק מרכזי מהבורסה בישראל המהווה סקטור גדול ומבוסס, אך השקעה בניירות ערך לא דומה להשקעה והחזקת נכסי נדלן.

המשקיעות הגדולות בנדל"ן הן חברות הביטוח שמשקיעות בנדל"ן בכמה ערוצים – בתיקי הפוליסות אשר משתתפות ברווחים ושאר פוליסות ביטוחי החיים.. חטיבות ההשקעה של קבוצות הביטוח משקיעות בנדל"ן אף מההון העצמי של החברות ועליהן מוטלת האחריות של ניהול השקעות ברוב קרנות הפנסיה החדשות.

ישנו הבדל בגישה בין קרנות חדשות מקיפות לבין שאר הקרנות. הקרנות החדשות מנוהלות בשוק הפרטי ובסוף הרבעון השלישי מחזיקות בסך 1.1 מיליארד שקל כאשר מתוך הסכום  הזה נזקף לנכסי נדל"ן מניבים מיליארד שקל.

לדעתם של המוסדיים  השקעה בנדל"ן פשוטה אך דורשת מומחיות של מספר אנשים בודדים.השקעה באופן ישיר בנדל"ן נותנת יציבות לתשואה שלהם המניבה הכנסות קבועות המגיעות משכר הדירה ומגוונת את תיק ההשקעות שלהם. ההשקעות האלה מוכיחות את עצמן. כחלק מהבדיקה שנערכה בגלובס אשר הסתמכו על נתונים שסיפקו מגדל, כלל ביטוח והראל בשנת 2011 ההכנסות שנרשמו משכר דירה ונתוני נדל"ן הסתכמו ב-900 מיליון שקל וכאן מדובר בעלייה לעומת שנת 2010 שם נרשמו רווחים של 590 מיליון שקל.

הכותב הוא יוסי אמודאי - מנכ"ל חברת "דוק השקעות 1988" המעניקה שירותים עסקיים ומגוון רחב של פתרונות פיננסיים.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר