אי אפשר להתעלם מהטרנד שפשט בארצנו מאז הקורונה והוא "עגלות הקפה". את התוצאה הזו חוינו על בשרנו בשבת האחרונה מסע לעבר עפולה בירת העמק היושבת על "הסרגל" שבסופו "חור". היום כבר אי אפשר לקרוא כך לשטח העצום המשתרע מהרי הכרמל הסוגר את עמק יזרעאל, וכולו מנוקד בכפרים ערביים,קיבוצים, ואף ערים. במושבי העובדים חיים כוחות צעירים עם מוחות יצירתיים המנסים לחרוג מעבודת החקלאות המסורתית, ולצאת מהקופסה עם רעיונות תוססים כמו קרקס חקלאי, טיולי סוסים,קטיף וכו' וכמובן עגלות הקפה. צורות שונות יש לעגלות אלה וכל אחד מציב אותו כראות עיניו בהסכמת המועצה אליה הוא שייך.
באותה שבת יוקדת הסתבר בדיעבד שישנם נקודות קפה כאלה באזור אולם אנחנו דהרנו דרומה ופיללנו שאיזה שלט כל שהוא ינחה אותנו מבלי שנעזר בוויז. וכך היה: "הצריף בית של קפה" הנחה אותנו על שביל משובש בעוד הגלגלים ריצדו והתחננו לצל ומנוחה.
כמה עצים עצובים חיכו לנו כשאדם חמוש באקדח תקוע באחוריו ,מעין שריף של המקום הורה לנו היכן לחנות. טיפוס אבהי וחייכן כשהוא מצביע בגאווה על צריף המתנשא מעל מספר מדרגות : הגעתם ליעד. כאן האחים לבית הנדורגר ממושב
העובדים היוגב, הם בעלי המקום, היוזמים והמנהלים. 4 האחים מחולקים לשני גברים צעירים ואחיות תאומות, חיילות.
ב-2021 בעת הקורונה חושבים וחושבים מה לעשות ומחליטים לקחת את בסיס "העגלה הפורקת" של הסבא החקלאי, עליו נבנה צריף של ממש וכך יעברו את הימים הקשים . העגלה הזו מתאימה כאילו נוצרה עבור עגלת קפה, מעבירים אותה לנקודה הקרובה וזהו.. עכשיו יש צורך למצוא שם אטרקטיבי שימשוך את העין והטעם, שם מודרני "הצריף בית של קפה".
וכך באואזיס הזה מצאנו צמד תאומות חייכניות עם תפריט מרשים הצמוד לקיר הדלפק משם יוצאים כריכים עם תוכן פיקנטי
כמו גבינת "אדם" ,כריכים מסורתיים כמו חביתות, מאפים וקפה מצוין.
ובעוד העמק ממשיך לההביל אנחנו המשכנו בדרכנו ונינוחו של המשקה וטעמו על שפתותינו.