מס' צפיות - 265
דירוג ממוצע -
אימוץ כללים חדשים לשידור אירוע מדיה כמו מלחמה
הגיע הזמן לאמץ כללים חדשים בנוגע לשידור אירוע מדיה שמח או עצוב כדי שהצופים לא יברחו מהמסך לטובת גירויים אחרים.
מאת: רועי אורן 12/11/23 (14:05)

קצין בריטי אמר פעם את המשפט הנודע: "כך חולפת תהילת עולם" ואם מסתכלים על לוח השידורים של הערוצים השונים עושה רושם שהם עברו מטמורפוזה שונה.

עונת החורף שאנו נמצאים בעיצומה הייתה צריכה להיות עונה נוספת של תוכניות ריאליטי ובישול כשמדברים על שני הערוצים המסחרים, בתאגיד דובר על לוח שידורים מגוון שכלל סדרות מתח ודרמה מצוינות, אך המלחמה כידוע טרפה הכול.

החוקר דניאל דיין טען שיש חוקים מסוימים כאשר מתרחש אירוע מדיה ,ואנו רואים זאת בימים האחרונים.

                 החוקים בשידור אירוע מדיה

ברגע שמתרחש אירוע מדיה הערוצים עוברים למתכונת של "גל פתוח" לפיו משדרים חדשות כל הזמן ובפאנל יושבים לרוב אנשי ביטחון לשעבר (נדיר למצוא בפאנלים אלו נשים) ומדברים על המצב.

כך זה היה בימים הראשונים של המלחמה, לאחרונה עושה רושם שחל שינוי ב"כאן 11" שהחל לשדר תכניות בידור בפריים טיים ותכניות מוזיקה בלילה כאשר ערוצים 12 ו-13 מתקשים למצוא תוכניות שיתנו הפוגה מהדיווחים המתישים (מה שיוצר שילוב של תוכניות אירוח ותוכניות בישול שקשורות לחיילים ) מה שמעיד על-כך שיוצרי תוכניות הטלוויזיה מתקשים ליצור תוכנית שהיא לא ריאליטי או תוכנית סאטירית .

שימו לב שמגישי החדשות לא מסוגלים לדבר על דבר אחר מלבד המלחמה, וגם התוכניות שמשודרות אחרי החדשות עוסקים בהיבטים שונים של המלחמה למרות שקרו לאחרונה עוד דברים מרתקים כמו הבחירות בפולין, נפרדנו מהמוזיקאים אליהו הכהן ואריה לבנון, אמריקה נפרדה ממת'יו פרי, ושביתת השחקנים הסתיימה בהוליווד (לא שמעתם מילה על הידיעות הללו באמצעי התקשורת האלקטרונית אלא רק בתקשורת הכתובה כי כמו שאמר העיתונאי המנוח עמירם ניר "כשהתותחים רועמים המוזות שותקות").

זו כמובן טעות,כי מחקרים מראים שדווקא חשיפה לדבר אחר מלבד מלחמה ,קרבנות , מתים מפחיתים פחד וחרדה אצל אנשים בין אם הם אבדו חבר או קרוב משפחה, או אם הם לא מרגישים חלק מהקהילה המגובשת. 

חשוב לציין בהקשר זה את ערוץ 24 שבימים הראשונים של המלחמה שידר שירים שקטים, ולאחר מכן שידר סדרות דרמה לצד תכניות בידור ומוזיקה על-מנת לספק לצופה אסקפיזם מהמציאות הקודרת.

הגיע הזמן לאמץ כללים חדשים בנוגע לשידור אירוע מדיה שמח או עצוב כדי שהצופים לא יברחו מהמסך לטובת גירויים אחרים.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר