מס' צפיות - 215
דירוג ממוצע -
מבט מחודש על סקס והעיר הגדולה
בעולם ששואף שאנשים ימצו את עצמם מבחינה אישית ומקצועית ,הדבר מהווה בעיה קשה מאוד לפיו הטלוויזיה מעודדת בטלנות וחופשה ולא התחדשות ויצירה.
מאת: רועי אורן 28/06/23 (16:32)

החודש אנו מציינים 25 שנה לעליית הסדרה "סקס והעיר הגדולה" ששנתה את המציאות בטלוויזיה האמריקנית בפרט ,והטלוויזיה העולמית בכלל.

הסדרה העמידה במרכזה ארבע נשים שלכל אחת מהן קריירה משלה, והשקפה שונה לגבי מערכות יחסים.

אמנם השחקנית המנוחה מרי טיילור מור הייתה פורצת דרך בתחום זה כאשר היא שחקה בתפקיד ראשי בדרמה טלוויזיונית בשנת 1976 , אבל ברבות השנים, דווקא הדמויות הגבריות שטפו את המסך בעוד הנשים מסתפקות בתפקידי משנה או משמשות כ"עזר כנגדו" של הגבר.

בסדרות ובסרטים ששודרו לאחר מכן יותר ויותר דמויות נשיות הופיעו על המסך הקטן גם בז'אנרים שנחשבו "גבריים" כמו גיבורי על, סדרות מתח, דרמות, ועוד.

בשבוע שעבר עלתה ב"הוט" העונה השנייה של הסדרה "פשוט ככה" המהווה המשך ל"סקס והעיר הגדולה" בה שלושת הדמויות המרכזיות קארי, מירנדה ושארלוט הן בנות חמישים פלוס והן עדיין חיות בכלוב הזהב שאפיין את עליית הסדרה המקורית.

הן עדיין עוסקות בנושאים חשובים לחברה האמרקנית בפרט, והחברה בכלל אך ניתן לראות שהצטרפות לצוות הדמויות הראשית שתי דמויות כהות עור שחוץ מלממש את עיקרי הפוליטיקלי קורקט לא תורמות לעלילה בשום דרך שהיא (כך שאין הבדל בין דמויות אלו לדמויות הרגילות של הסדרה) וזה חבל מאוד מבחינה אמנותית.

הסדרה כמעט ולא מחדשת שום-דבר הדמויות הן שטוחות ולא מתפתחות במקביל לקווי העלילה, ובעולם ששואף שאנשים ימצו את עצמם מבחינה אישית ומקצועית ,הדבר מהווה בעיה קשה מאוד לפיו הטלוויזיה מעודדת בטלנות וחופשה ולא התחדשות ויצירה.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר