ברחוב שלי שורת עצי דקל שכנראה בורחים ממקומם כי העיריה החליטה לחסום כל אחד מהם במבנה ריבועי של 2 שורות אבנים
חלם ? לא, זו לא חלם זה קורה באשקלון. עיר יפיפיה שראש העיר והממונה על פני העיר חושבים ששום דבר לא מספיק. ולהלן אביא כמה דוגמאות.
ובכלל "בעל הבית השתגע" כנראה שלעיריה יש כל כך הרבה כסף שאינה מסתפקת בפריחה נפלאה המתחדשת שהופכים את העיר לסלסלת פרחים, אלא שהיא מוצאת כל פינה וכיכר כדי למלא בה פסלים הזרים לנוף ולאופי העיר.
פסלי הנירוסטה או חומר דומה כבר שנים מוצב בכניסה לעיר, בדרך כלל אלה פסלים אבסטרקטיים הלוכדים את האור החוזר מהם ומסנוורים את עיני הנהגים. אתה יכול לדעת לפי מה שמוצב בעיר איזה עיריה השפיעה על הגנן העירוני. למשל פסלי החיות העטופים בדשא היו לפני שנים "אין" בעיר חולון. ואם יש איזה פסל סביבתי מוצלח הם מעתיקים כדוגמתו ומיישמים במקומות אחרים בעיר. לדוגמא: בכניסה לפארק הלאומי יש כיכר שהקימו סביב עץ זית חומה לא גבוהה מבלוקים שחורים המדמים באר עתיקה. וזה מה שקורה בימים אלה. ברחוב יפה נוף הנושק לקו המים צצו באמצע הכביש "בארות" קטנים עשויים מאבנים שהחיבור ביניהם צבוע במין וורוד.. ואני כבר חושבת שאולי הם לא מספיק מובנים ומושכי עין ואולי יתקינו להם נושאי דליים למען ידעו שאלה בארות.
כן כן, אשקלון כבר מזה שנים מדמה עצמה כיריחו עיר הדקלים. עצים שלא נותנים צל, אבל הם מפוזרים בעיר כפטריות אחרי הגשם, ואפילו הגזעים שלהם נושאים נקודות אור ובלילות הם דולקים בירוק, כך שהשדרות האלה הופכות להיות
ל"שאנז אליזה" . השאלה היא האם החשמל ניתן חינם לעיריה? שהרי החיוב מועבר בסופו של יום לכיסי התושבים.
לדעתי ראש העיר ו "הגנן" שלו לא מקבלים דעה של האמנים המקומיים לשיפוט מה ראוי להיות מוצב בעיר.
נראה כי שמתגאה שזו עיר תירותית ובעיקר תרבותית הופך אותה לעיר של "שופוני" פלוס "נזם זהב באף חזיר"
הלו ? מישהו שם בעיריה למעלה שמע על המושג "פחות זה יותר ?"