,סרנדת סתיו" זה השם שניתן לקונצרט מול קהל של התזמורת הקאמרית
הישראלית שיעלה ב-9 ו-10 החודש במוזיאון תל אביב.
השם "סרנדת סתיו" ניתן לתוכנית כולה,הכוללת סרנדה מס.12 של וולפגנג אמדאוס מוצרט וכן סימפוניה מס.88,של יוזף היידן. בתווך , יצירה של מלחין יוצא דופן,גיה קנצ'לי, גאורגי בן זמננו, 1935-2019,,המביא "דיפליפיטו לצ'לו,קונטרה-טנור" ותזמורת.
בארץ אנחנו מכירים את הריקוד הגאוגרי וכן זוכרים את להקת "קולן" הגברית הנהדרת. למוסיקה אחרת משלהם לא נחשפנו
ובטח שלבטא את שמותיהם קשה לנו.. גיה הינו חתן "הפרס הלאומי" וכן "אמן העם של ברית המועצות" אף זכה לפרס וולף שמדינת ישראל מעניקה לאנשי מדע ואמנות. מבצעים דגולים כגדעון קרמר,יורי בשמט,קים קשקשיאן וכן רוסטרופוביץ'
נוהגים לנגן את את המוסיקה שלו. גיה פרט להיותו מוזיקאי הוא גם רופא. יש באמתחתו שפע של סוגה מפופ ושנסונים דרך 7 סימפוניות, אופרה "מוזיקה לחיים", מוסיקה לסרטים ולהצגות תיאטרון. באחת העונות של "פסטיבל ישראל" שמענו את חיבוריו ל"מעגל הגיר הקווקזי" וכן ל"ריצרד השלישי". הוא נחשב ליוצר אוונגרדיסט המושפע מבלה ברטוק.
אריאל צוקרמן המנצח הראשי והמנהל המוסיקלי של התזמורת הקאמרית הישראלית ,הוא השושבין שהביא אלינו את היצירה
של גיה. כבר אז בשנים 2013-2004 נחשף צוקרמן ליצירותיו של גיה וזה עקב היותו המנהל המוסיקלי והמנצח הראשי של התזמורת הקאמרית הגיאורגית שפעלה בגרמניה.
נוסף לצבי פלסר צ'לן ופדגוג רב פעלים יחבור לבצוע ה"דיפליפיטו" אלון הררי זמר בעל קול נדיר קונטרה-טנור. היצירה כתובה לסולנים וכן כוללת תפקידי סולו לפסנתר,גיטרה,תופי בונגוס והדיפליפיטו, שהוא בעצם צמד תופים גאורגי עממי.
הזמר משמיע מילים חסרות פשר מתוך אפוס גאורגי ובהם רפליקה החוזרת שלוש פעמים :"ויסיה ויסיה רלי למזי ?"
והפירוש :"של מי של מי הנערה היפה?" לפי יודעי רז, יש כאן הצפנה, הנערה היא גאורגיה והאמירה שייכת לגאורגים.
הסרנדה המופיעה בשם הקונצרט אינה מכוונת לסרנדה שהיא שירת אוהב מתחת לגזוזטרת העלמה. סרנדה כזו בימיו של מוצרט היא יצירה כלית שחוברה לשם אירוע משמח כגון התכנסות המשפחה לרגל טקס סיום אונברסיטה. הסרנדה מס.
12 של מוצרט חוברה בוינה,כולה קלילה משופעת בלחנים בסינקופות וטרילים.
הסימפוניה מס. 88 של יוזף היידן מסיימת את הערב.היא נוצרה בשנת 1787 באסטרהזה, לפי גירסה בלתי מבוססת היא נועדה לקהל הפריסאי, הצלחתה הביאה את היידן לאנגליה לסיור קונצרטים. הסימפוניה בעלת 3 פרקים, פרק ב' המצטיין בשילוב כלים של אבוב,צ'לו וכן חצוצרות וטימפני, צד את אוזנו של יוהנס ברהמס, ויש האומרים שהכריז "כך ארצה שתישמע הסימפוניה התשיעית שלי".