מס' צפיות - 2089
דירוג ממוצע -
המשך התפתחותו של הבידור הישראלי
התכנית "העולם עצוב אז צוחקים" צריכה לעסוק בנושאים שלא טופלו בתכנית "במדינת היהודים" ,ולנסות להבין מה לקח הבידור של היום, מהבידור שהיה קיים בישראל של שנות ה-50 ,ואיך השפיעה פועלם של קומיקאים שונים כגון: טוביה צפיר, ספי ריבלין, רבקה מיכאלי, חנה לסלאו, על הבידור הישראלי כפי שאנו מכירים אותו היום.
מאת: רועי אורן 05/03/17 (00:34)

זה לא סוד שהבידור הישראלי עבר הרבה שינויים והתפתחויות עד שהוא הגיע לרמה בא הוא נמצא כיום.

שלוש עשרה שנה לאחר שהיוצרים הדוקומנטריים מודי בר-און וענת זלצר חקרו את הבידור הישראלי בסדרת המופת "במדינת היהודים" עלתה לפני חודש בחינוכית סדרה נוספת המתיימרת לחקור את אותה תרבות מופלאה העונה לשם :"העולם עצוב אז צוחקים".

את הסדרה מוביל היוצר החד והשנון יהונתן גפן אשר מתחיל כל פרק בהופעת סטנד-אפ קצרה,ולאחר מכן מפליג אל הנושא שבו עוסק הפרק באמצעות שיחה עם אנשים שונים ,וכן הצגת קטעי קישור הקשורים לנושא עצמו שמגיש גפן.

                         הדמיון והשוני בין הסדרות

                            שונה

1: היות והתכנית "העולם עצוב אז צוחקים" היא בת חצי שעה ,היא לא מסוגלת להעמיק ולכסות טפח גדול לגבי תרומתם של אמנים כגון: יוסי בנאי, "הגשש החיוור" ,רביעיית מועדון התיאטרון" ,מופעי הסאטירה שנעשו ברבות השנים בישראל (דבר שנעשה בהרחבה בתכנית "מדינת היהודים).

2: בעוד מודי בר-און יכול היה לתת את הזווית האישית שלו למופעי הסאטירה שנעשו בשנות התשעים (היות והוא לקח חלק מרכזי בהם),יהונתן גפן אחראי לחלק גדול מהתרבות שנוסדה כאן ממלחמת יום-כיפור ועד המופעים שהוא עושה היום .

3: הסדרה "מדינת היהודים" התעלמה מפועלם של קומיקאים חשובים כגון: יוסי בנאי, ספי ריבלין,ציפי שביט , גדי יגיל,מוטי גלעדי ,ואחרים ,יש מקום להזכיר את פועלם של אנשים אלו בתכנית החדשה.

4: בעוד התכנית "במדינת היהודים" הקדישה פרק לסרטי הבורקס שהוקרנו בקולנוע במהלך שנות השבעים,התכנית "העולם עצוב אז צוחקים" מתמקדת בתכניות טלוויזיה,ובמופעי במה.

                          דומה

1: שתי הסדרות מסודרות בצורה כרונולוגית ,כאשר כל פרק מתמקד בתקופה אחרת.

2: בשתי התכניות משלב המנחה קטעי קריאה הקשורים לאדם או למוסד שעליו מדברים באותו פרק.

3: בשתי התכניות משולבים מרואינים הקשורים איכשהו לנושא שעליו מספר הפרק.

אין ספק שהתכנית "העולם עצוב אז צוחקים" צריכה להמשיך את המקום שבו הפסיקה התכנית "במדינת היהודים" (קרי:תחילת שנות האלפיים) ולהראות מה נשאר מהבידור שהיה בשנות החמישים, למה שקורה היום על בימות הבידור.

איך השפיעו תכניות סאטירה כגון: "צפיר הנפש","החרצופים","זהו-זה","ארץ נהדרת" על הבידור שקיים היום.

אם תצליח תכנית זו לעשות כן,היא תתגבר על הקשיים הקיימים בה.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר