מס' צפיות - 3183
דירוג ממוצע -
השרדות פרקים 28-29- דן ועוד
שחר מגיעה אחרת לאי המתים- שמחה, קלילה, נראית טוב. באי המתים אנו רואים אותה מתמודדת לא רע מול נועם. הרבה יותר טוב ממה שהתמודדה במשימות קודמות במשחק, וזה מזכיר את השינוי שחל, בזמנו, בויקה. נראה שהתהליך, שעברה שחר בטאינו, חיזק אותה.
מאת: עדית- יועצת ארגונית 28/03/08 (18:03)

פרק 28 מתחיל בעדויות על שלוה ורוגע לאחר שכל נציגי סבאנה עזבו. נראה שכל חבר השבט חשים כך, אבל מסתבר שהדוברים הם חברי הברית המשולשת . לעומתם, יעל ומשה לא חשים כך. במדורה נעמה מנסה ליצור סבב דברי פרידה מרגש, ולהמחיש בכך את מנהיגותה, ואת האנושיות שהיא מערבת בצעדיה.

 

מרינה מיד משתפת פעולה, אבל דן לא .דן לא מסכים עם הפגנת רגש כלשהי, אולי מכיון שאינו חש רגש כלפי הסובבים, כשלכך מתווספת העובדה שהוא מרגיש חזק עד כדי כך שאינו חייב להציג ולהתחנף. אפשרות נוספת היא, שאינו מוכן לשתף פעולה עם מנהיגותה של נעמה, מה שמתקשר להתנהגותו במשימת הלפיד שמורד אל המים, וכן הרצון התמידי שלו להוכיח לנעמה, שהיא הגיעה עד הלום בזכותו, ולא להפך. בכל מקרה, ראינו אותו בעבר במקרים בהם דווקא ניסה למצא חן בעיני האנשים החזקים, כמו למשל ביחסו  אל ליה, כשהעבירו אותו לשבט הבנות.

 

מעבר לכך, דברי הפרידה סביב המדורה, מיועדים, למעשה, ליעל, ומהווים מסר מנעמה.  ממילא משה לא מהווה, עבור נעמה, אדם, שיש להתחשב ברגשותיו.

 

שחר מגיעה אחרת לאי המתים- שמחה, קלילה, נראית טוב. באי המתים אנו רואים אותה מתמודדת לא רע מול נועם. הרבה יותר טוב ממה שהתמודדה במשימות קודמות במשחק, וזה מזכיר את השינוי שחל, בזמנו, בויקה. נראה שהתהליך, שעברה שחר בטאינו, חיזק אותה.

 

אתגר הפרס הוא אבטיפוס של משחק, שחושף הירארכיה בקבוצה. אתגר הלפיד, שמורד אלי מים, חושף מיד ממי לא פוחדים. זה מתחיל בכך שכל בנות השבט מורידות את לפידו של משה. דן מגיב, בתור האיש החזק בשבט, שאינו פוחד מאף אחד, בהורדת הלפיד של מנהיגת השבט, דוקא. בכך הוא מדגיש את כוחו, ועל הדרך מאפשר ליעל ולמרינה להסתכסך רק ביניהן, ולא עם אחרים.

 

בפרק 29 אנו כבר יכולים לבסס את הנחתנו לגבי פן השליטה באופיו של דן. האדם הזה, שחי בחשש יומיומי אינסופי מאבדן שליטה, ולא בוטח אף בחבריו הקרובים, מודה שהוא בוטח במשה, כי משה מתייחס אליו כ"אל בוס", ועושה מה שהוא אומר לו.  ההערכה שהוא חש מצד משה, מאפשרת לו לבטוח במשה. מאידך, משה כבר נתן לאחרים, בעבר, תחושה שהם הבוס, ובגד בהם ללא הנד עפעף, כדי לחבור לחזקים יותר. גם דן אוכל את ה"לוקש" הזה, ומאמין לו לחלוטין.

 

מאידך, דן עצמו מצליח, גם הפעם, בפעם האלף, לשכנע גם את האנשים שמכירים אותו ימים רבים, ולא בוטחים בו, להיכנס עימו לברית נגד החברים הכי טובים שלהם.  גם הפעם, אנשים מאמינים לו, ולא פונים לבדוק עם הצד השני מה הוא סיכם איתו. נשאלת השאלה - מדוע. את העובדה שיעל לא חברה לעידן ושחר ופנתה כנגד דן או הרביעיה כולה, אפשר להסביר על ידי שיתוק של פחד, שגרם לה לא להחליט, או אולי אינטרסים אחרים. אבל מדוע להאמין שנעמה רוצה ברעתה, ומדוע לא לעדכן את נעמה בכך? מה כבר היא יכולה היתה להפסיד- לדעת את האמת לפני מועצת השבט? ההסבר האפשרי הוא, שדן העביר לה את המידע, בצורה שעוררה את עלבונה, ואת חוסר האמון שלה בנעמה. פירוש הדבר, שדן הסית אותה כנגד נעמה, ויעל האמינה לו, כי כבר היתה חסרת אמון בנעמה.

 

זה דבר אחד להגיד לה- "שכנענו את נעמה להצביע נגדך, למרות שלא רצתה, והסיבה היא שאת מקסימה, ואין לה סיכוי מולך מבחינת חבר המושבעים", וזה דבר אחר להגיד לה פשוט- "נעמה רוצה להעיף אותך". כמובן, שהוא לא אמר את כל האמת, כדי להשיג את מה שהוא רוצה. העלבון שלה מופיע כבר בדברים שאמרה בהצבעתה ("את בעצמך אמרת שזה רק משחק" לעומת הדברים שנעמה אמרה- "יעלי...נתראה בארץ") , ומגיע לשיא בדברים שהיא אומרת לאחר ההדחה, שהיא לוקחת את הדברים אישית.

 

שימו לב לכך, ביחסיכם החברתיים, היכן אנשים מצליחים להסית אתכם נגד אנשים, שאתם אוהבים, אבל לא בוטחים בהם. אבל קחו בחשבון, שבכל מקום, יכולים להסית נגדכם אנשים, שחיבבו אתכם, אבל לא בטחו בכם. לא תמיד כדאי להיעלב מיד. המסיתים יודעים את דרכם. אם מישהו הוסת נגדכם, כנראה שפגעו לו בנקודה רגישה מאד.

הכותבת היא עדית ג'אנה- יועצת ארגונית בעלת 2 M.A. בתחומי מדעי ההתנהגות. מייעצת למתמודדים עם בריונות נפשית בעבודה ובבית הספר, וכן תומכת במתמודדים עם בן/בת זוג מתעתעים רגשית. 050-7220126.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר