מס' צפיות - 2278
דירוג ממוצע -
מתכון לנזיד אורז ועדשים
תבשיל פשוט וטעים.
מאת: בן חמו אודליה 24/02/08 (19:46)

מצרכים:

 

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

1 בצל גדול קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

1 כוס עדשים חומים שרויים במים מס`שעות

1 כף רסק עגבניות

2 עגבניות גדולות מגוררות

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור

3 כוסות מים

חופן קטן פטרוסיליה קצוצה

1/3 כפית כמון

 

הכנה:

 

מכסים את העדשים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה ומסננים.

 

מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום עד ריכוך. מוסיפים אורז ומטגנים עוד מספר רגעים.

 

מוסיפים את העגבניות, פפריקה ורסק ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות. מוסיפים עדשים, פטרוסיליה ותבלינים ומערבבים כמה רגעים.

 

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ 20 דקות. משהים בסיר מכוסה עוד כ 20 דקות ומערבבים.

 

פתגם:אם תסתכל על חצי הכוס המלאה תזכה לשתות ממנה...

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
יצא טעים מאוד תודה רבה ל"ת
דנה 01.05.08 (15:43)