מס' צפיות - 2280
דירוג ממוצע -
מאכלים מסורתיים לשולחן סדר פסח
מאת: יוסי מור 19/02/20 (15:21)

אין ספק כי חג הפסח הוא אחד מהחגים המרכזיים והבולטים במסורת היהודית, חג בו נוהגות משפחות רבות להתאחד יחד ולשבת לשולחן גדול ועשיר אשר מאחד את בני המשפחה יחד.  על פי המסורת, על השולחן תהיה קערת ליל הסדר, עם סימנים מסורתיים של החג, כאשר לכל אחד מהם משמעות מסוימת.

 

מהי המשמעות הזו? מה צריך להיות על שולחן הסדר כאשר מזמינים קייטרינג כשר לפסח או מכינים בבית? קראו את המאמר הבא ותמצאו את התשובה.

מרור

בזמן שהיה קיים בית המקדש, כחלק ממצוות אכילת קרבן הפסח היה חיוב באכילת מרור אשר מסמל את המרורים שעברו בני ישראל במצריים. על פי רוב, המרור מסומל על ידי עלי חסה מרים, ובחלק מהעדות משלבים אותו יחד עם חזרת.

כרפס

הכרפס הינו ירק עליו מברכים "אדמה" בשולחן החג ולאחר מכן נותנים הזדמנות לילדים לשאול ולדון בהלכות החג, וכן שירת מה נשתנה ותחילת סיפור יציאת מצריים. המקור של אכילת הכרפס הוא סעודות האצולה הרומית, ואותו טובלים במי מלח אשר מסמלים את הדמעות של בני ישראל בזמן העבדות.

חרוסת

החרוסת הינה סוג של מטבל אשר מסמל את הטיט אשר בו היו עובדים בני ישראל במצריים. לכל עדה יש מתכון שונה וצורת הגשה שונה של החרוסת, כאשר הבסיס הוא בדרך כלל תמרים, אגוזים, יין וכדומה, במטבח הספרדי נהוג להכין חרוסת על בסיס תמרים והיא מתוקה ואהובה על רבים.

זרוע

זרוע בשר מסמלת את קרבן הפסח אשר היה מוקרב בבית המקדש בזמן שהיה קיים. את הזרוע עצמה לא אוכלים, ומדובר בסימן בלבד אשר מזכיר את הקרבן. בנוסף, הזרוע גם מסמלת את חלק ה"זרוע הנטויה" בה הוציא הקב"ה את עם ישראל ממצריים. בחלק מהעדות נוהגים לאכול את הזרוע ביום שלמחרת כדי שלא תושלך אל הפח ויהיה בגדר "בל תשחית".

ביצה

הביצה מסמלת את קרבן חגיגה אשר היה מוקרב בזמן בית המקדש, וכן ביצה היא סמל לאבלות שאנו אבלים על חורבן בית המקדש השני. צורתה של הביצה גם מסמלת את הגלגל המסתובב בעולם ואת התקווה והתפילה לבניה מחדש של בית המקדש השלישי.

 

כל סימן יש לו משמעות, ולכל מאכל יש מטרה, ולכן חשוב בשולחן חג הפסח להתעכב על הסימנים השונים (גם אם זה מעכב את הארוחה העיקרית) על מנת להעביר את המסר, בעיקר לדורות הבאים ולעורר שאלות אצל הילדים בקשר לסיפור יציאת מצריים, שזו אחת המטרות העיקריות של סדר פסח.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר