מס' צפיות - 12490
דירוג ממוצע -
מתכון לפנקייק
שבת בבוקר או סתם יום חופש תירוץ מצויין לערמת פאנקייקים, במקרה הזה הייתה שמחה כפולה יום חופש שלי וגם רגילה של אחי החייל שמשוגע על פאנקייקים.
מאת: ask dikla 29/08/08 (01:21)

יש מתכון שאני משתמשת בו כבר שנים והוא תמיד מצליח ומוצלח. עוד מתכון מהספר הישן והמשובח "עוגות לכל עת" של נירה שויאר. ניסיתי כל מיני מתכונים אחרים אבל זה תמיד מצליח לי ותמיד טעים.  

 

תוספות ליד הפנקייק יש המון...נוטלה, סירופ שוקולד או מייפל, שוקולד השחר, ריבה, חלבה, שוקולד צ`יפס, אוכמניות,חמאה, בננות, דבש ...בקיצור מה שאוהבים.  

 

למצרכים:

 

1 גביע לבן (או יוגורט רגיל)

1/2 כוס חלב

2 כפות סוכר

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

קורט מלח

 

(במתכון כתוב גם כף קליפת לימון מגוררת אבל אני לא שמה)

 

מערבבים את כל החומרים הללו בקערה ומוסיפים את החומרים היבשים:

1 כוס קמח.

1 כפית אבקת אפיה.

 

מוסיפים לקערה ובוחשים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

בעיקרון צריכה לצאת בלילה דיי סמיכה או יותר נכון שלא תהיה דלילה. אם דליל מדי לטעמכם תוסיפו מעט קמח, אם סמיך מדי תוסיפו מעט חלב.

 

מחממים 4 כפות שמן במחבת, ושופכים לתוך הבלילה ומייד מערבבים. מוודאים שנשאר קצת שמן במחבת ומתחילים לצקת בלילה (אני משתמשת במצקת של מרק) ולטגן משני הצדדים,

טיפ - הצד הראשון מוכן כשרואים בחלק העליון והלא מטוגן עדיין בועיות קטנות שמתפוצצות.

 

עורמים על צלחת הגשה ומתחילים לזלול.

 

 

 

לבלוג של ask dikl

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
עוד פנקייק
דנה 19.01.15 (21:32)