מס' צפיות - 1240
דירוג ממוצע -
חומוס ביתי שלב אחרי שלב
לא נמאס לכם מחומוס נטול חומוס וטעם של כל הייצרנים הגדולים, רוצים לדעת מה טעמו של חומוס אמיתי?
מאת: zvidoc 27/10/09 (12:02)

חומוס הוא האוכל הכי אשכנזי מבין המאכלים המיזרחיים, אין , כמעט , בית בישראל אשר לא מחזיק בו, הימצאותו במקרר נותנת שקט נפשי לכל רעב מזדמן כמו גם כסלט חשוב בארוחות מסודרות.

החומוס הביתי אינו מסובך בעשייה ויש בוודאי מאות מתכונים ודרכים הכי טובים לעשותו כאשר המשותף לכולם הוא ההכנה מראש והעשייה , בלעדי שני שלבים אלו , קונים מהמוכן עם כל ההשלכות הנלוות (חפש את החומוס בחומוס, בערך ארבעים אחוז חומוס באחלה לעומת 80% בביתי!).

נמצא , במחקרים , החומוס מכיל את החומר הפעיל של הפרוזאק , גילו זאת אחרי מחקר בו רצו להבין למה בארצות אוכלי חומס כמו מצריים , צורכים פחות תרופות נגד דיכאון....

 

הנה המתכון שלי, הוא גמיש ואפשר לשנותו לפי טעם וריח.

רכיבים:

1/2 ק"ג חומוס -רצוי גרגר קטן,

150 - 300 גר' טחינה גולמית , רצוי אורגאנית

שלש- ארבע שיני שום

לימון גדול סחוט טרי

מלח , פלפל,

כמון מיזרחי

 1/4 כפית מלח לימון (חומר טבעי לחלוטין משמר כמשמר)

 

כל היתר במצגת

 

 להנאתכם כמובן,

תגובות ורעיונות יתקבלו בברכה

 

פורסם .לראשונה בפורום גינון אקולוגי ופורום בנימינה

הכותב הוא דור שני לשואה , בן למשכילים אקדמאים, מכונאי בדימוס, מדריך יישומיי-מחשב בפועל. אוהב מוסיקה קלאסית, ברוק רנסאנס ומודרנית. קורא-תולעי בשלש שפות ובעל דעות שמאל מתון - http://forum.kan-naim.co.il/viewforu

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה התקבלו 2 תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
1.
חומוס עושים באהבה (וגם פול)
ההוא מהמושבה 03.11.09 (20:29)
2.
אתה כנראה מתכוון לזה?>>>>
zvidoc 04.11.09 (12:23)