איזה מתכון קל וטעים, ממש לא מצריך הרבה עבודה אלא רק הרבה סבלנות, פתרון מעולה לניצול שאריות חלבונים, ורעיון מצוין לחג הפסח.
היחס של החלבונים הוא כחצי כוס סוכר על חלבון. מעל 3 חלבונים אפשר טיפה להוריד. המינימום למרנג צריך להיות 3 חלבונים.
המתכון :
3 חלבונים
כוס ורבע -כוס וחצי סוכר.
מקציפים כ - 10 דקות במהירות גבוהה.
המרנג מוכן כשהוא יציב - איך יודעים מה זה יציב..מרימים את המקציף ואם מה שנשאר על המקציף נראה מבריק מאוד, לא זז כמעט, אינו מטפטף אז זה מוכן.
זה גם השלב אם רוצים להוסיף צבע מאכל ממש טיפה שתיים.
עורמים כפית או כף בתלולית על תבנית עם נייר אפיה או שמכניסים לשק זילוף ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהתחתית קשה ותופסת ממש מעט צבע.
לפני שמכניסים לתנור אפשר לזרות סוכריות צבעונית או קוקוס.
אם מביאים את זה כמתנה הכי יפה זה לשים שתוך שקית צלופן עם סרט..מקסים וטעים.
לבלוג של ask dikla