מס' צפיות - 1074
דירוג ממוצע -
עוגיות שוקולד צ`יפס ובננה
מאת: ask dikla 08/02/09 (14:29)

מאחורי הכותרת הזו מסתתרת אחת העוגיות הטעימות ביותר שאכלתי בשנים האחרונות, כל כך טעימה שבשבוע אחד הכנתי אותן פעמיים, בשתי הפעמים הן נחטפו.

 

המתכון המקורי הוא של מרתה סטיוארט ומצאתי אותו בבלוג ישראלי room for dessert, שתיהן המליצו על תוספת מלח גס שלא הוספתי אלא מעט מלח רגיל.

 

פעם אחת הכנתי עם חצי כוס קמח מלא ובפעם השניה כל הכמות הייתה עם קמח לבן. לטעמי אין כזה הבדל והטעם מעולה בכל מצב.

 

חג שמייח.

 

מהכמות הזו יוצאות כ - 60 עוגיות.

 

המצרכים:

 

1 כוס קמח לבן רגיל

1/2 כוס קמח מלא

1/4 כפית מלח

1/2 כפית סודה לשתיה

160 גרם חמאה, רכה

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)

1 ביצה גדולה

1 1/2 כפיות תמצית וניל

1 בננה גדולה, מרוסקת לרסק באמצעות מזלג או מעבד מזון

1 כוס שיבולת שועל

200 גרם שוקולד צ`יפס מריר

1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס  - אופציונלי - אני הוספתי במקום זה עוד טיפה קמח.

 

הכנה:

 

1. מחממים תנור ל - 190 מעלות.

2. מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הקמח, את המלח והסודה לשתיה.

3. שמים את החמאה ואת שני סוגי הסוכר בקערת מיקסר ומקציפים באמצעות וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת תפוחה ואורירית.מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים את הבננה ומערבבים.

5. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שיבולת השועל, השוקולד צ`יפס ואת אגוזי המלך (לא חובה אגוזים) ומערבבים עד להטמעה אחידה שלהם בתערובת.

6. על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה מעצבים את העוגיות - נעזרים לשם כך בשתי כפיות.  ממלאים כפית אחת בתערובת, ובעזרת הכפית השניה מעצבים אותה לצורת עיגול יפה ומורידים אותה לתבנית. הקפידו לשמור על רווחים נאים של 4-5 ס"מ בין כל עוגיה לשכנותיה, היות שהן מתפשטות במהלך האפיה.

7. אופים 12-13 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות

.8. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 5 דקות.

9. שומרים בקופסא אטומה בטמפ` החדר. מרתה כותבת שהן נשמרות למשך יומיים, הן מחזיקות יותר זמן..אלא אם טורפים אותן.

 

לבלוג של  ask dikla

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר