תבשיל דג חמצמץ מלווה בעשבים. הרוטב והתיבול שייכים למטבח הפרסי, אני השתמשתי בפילה אמנון בוואקום, אך אפשר להשתמש בקרפיון כבמקור.
תבשיל אמנון בנוסח פרסי
מצרכים:
1 בצל בינוני פרוס לרצועות
1 כרישה קטנה חתוכה לטבעות
4 גבעולי כרפס חתוכים לקטעים קטנים + עלים קצוצים
1/2 לימון סחוט
מס` נתחי פילה אמנון בכמות הרצויה
שמן
חופן קטן פטרוסיליה קצוצה
כ - כפית כורכום
כ - כפית כמון
מלח ופלפל שחור
בערך כוס מים או טיפה יותר
הכנה:
מחממים שמן בסיר רחב ומאדים בצל, כרישה
וכרפס במשך כ - 5 דקות.
מוסיפים כורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים
קלות. מוסיפים פטרוסיליה ולימון ומערבבים מס` רגעים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מניחים את נתחי
הדג ברוטב ומבשלים כ 25 דקות באש קטנה. מפעם
לפעם יוצקים עם כף מהרוטב על הדג.
לבלוג של פנינת המטבח