מס' צפיות - 1886
דירוג ממוצע -
הוטל מונטיפיורי - גראנד הוטל
נכנסנו להוטל מונטיפיורי, התיישבנו והופתענו לגלות שהשולחנות במקום קטנים ונמוכים, מהסוג שמתאים לבית קפה אך הרבה פחות למסעדה. מעניין מה היה הרעיון מאחורי הבחירה התמוהה הזאת. התפריט פה מגוון מאוד. מצד אחד יש קוויאר ב- 250 ₪ ומצד שני סנדוויץ` עוף ב- 42 ₪.
מאת: טיקטאק יוצא לאכול 09/09/08 (03:28)

הרבה עניין תקשורתי מעורר לאחרונה הוטל מונטיפיורי. הזוג ברודו, החתומים על הקמתם של שתיים מהמסעדות האהובות ביותר בתל-אביב (קופי-בר ובראסרי), קפצו כיתה ופתחו בלב העיר מלון בוטיק יוקרתי. 12 חדרים בלבד יש שם - ועלות התענוג בסביבות 2000 ₪ ללילה. במלון פועלת גם מסעדה בסגנון צרפתי-וויאטנמי, שפתוחה למרבה השמחה גם לקהל הרחב.

 

אי אפשר שלא להתרשם מחזות המבנה מבחוץ. מדובר בבניין יפהפה משנות העשרים של המאה הקודמת ששוחזר, שופץ - ובתאורת הלילה נראה מרהיב ממש. גם המסעדה מעוצבת בצורה עדכנית ומרשימה - וברור שהושקעו במיזם הזה סכומים רציניים. בפנים יושבים יפים ויפות, מפורסמים ומפורסמות - והתחושה היא של נהנתנות תל-אביבית מוחצנת. קשה להאמין שרחוב אלנבי המתפורר נמצא במרחק של פסיעות ספורות מכאן.

 

נכנסנו להוטל מונטיפיורי, התיישבנו והופתענו לגלות שהשולחנות במקום קטנים ונמוכים, מהסוג שמתאים לבית קפה אך הרבה פחות למסעדה. מעניין מה היה הרעיון מאחורי הבחירה התמוהה הזאת. התפריט פה מגוון מאוד. מצד אחד יש קוויאר ב- 250 ₪ ומצד שני סנדוויץ` עוף ב- 42 ₪. באופן כללי התמחור של רוב המנות סביר בסטנדרט תל-אביבי, בסביבות ה- 80 ₪ למנה עיקרית.

 

למנה ראשונה הזמנו קונסומה, רביולי כבד אווז (42 ₪). היה זה מרק מציר עוף, שבתוכו נחו מספר רביולי קטנים וענוגים במילוי כבד אווז. הרביולי היו טעימים בצורה בלתי רגילה, בעלי טעם מורגש של כבד אווז - ולא הייתי מתנגד לאכול מנה שלמה רק מהם. בסך הכל זהו אחד המרקים הטובים ביותר שאכלתי בארץ, ובליל חורף קר מדובר במנת חובה.

 

 

 

 

כמו כן הוגשו לשולחן על חשבון הבית לחמים דקים וארוכים, מעין בגטונים קטנים. בתחילה הם היו חמימים וטעימים - אך לאחר מכן הפכו קשים כאבן. אולי יהיה זה פרקטי יותר מצד המסעדה להגיש אותם יחד עם פטיש, כי לאחר זמן מה הם עלולים לרסק את השיניים.

 

 

למנה עיקרית הזמנו צלע חזיר (86 ₪), שמולאה מבפנים בגבינה הספרדית מנצ`גו - ואשר נעטפה בבייקון. למראה המנה הלא כשרה בעליל הזאת, הרהורי כפירה יעלו גם בליבו של חילוני גמור. בכל מקרה שילוב הטעמים בה מדויק - והבשר עסיסי וטוב. הרעיון מזכיר במשהו את מנת הקורדון בלו של בראסרי, שם פרוסות חזה העוף ממולאות בגבינת אמנטל ובבשר שינקן.

 

 

עיקרית נוספת היתה קריספי צ`יקן "וייטנם" (74 ₪) - זהו חזה עוף שהושרה בתערובת של תבלינים שונים. הבשר היה קריספי מבחוץ, רך מבפנים - ובסך הכל מדובר במנה חביבה, אם כי לא מסעירה

 

 

לקינוח הזמנו סנט אונורה (34 ₪). מדובר בארבע פחזניות קטנות מקורמלות, המוגשות עם קערית קצפת. הפחזניות היו טעימות אבל ציפוי הקרמל הוסיף מתיקות מוגזמת. תוספת מיותרת חסרת חן, שהציפה אותנו בסוכרים, שבעטיים התקשינו לסיים את המנה.

 

 

יצאנו מהמקום שבעים, כבדים ומעט עייפים. אם יכולנו להרשות לעצמנו, היינו שוכרים חדר ועולים למעלה לישון.

 

לא הכל מושלם בהוטל מונטיפיורי, אבל בשורה התחתונה המסעדה מספקת את הסחורה. חובבי מסעדות כמו קופי-בר ובראסרי בהחלט יבואו כאן על סיפוקם. האווירה הנעימה, הסטייל, תחושת החיים הטובים, השרות היעיל, העובדה שזה כרגע המקום הנכון להימצא בו - כל אלה הופכים את הביקור במקום למהנה. ואם מזמינים את המנות היותר טובות בתפריט, אז החוויה הופכת גם למוצלחת מבחינה קולינארית.

 

הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 36, תל-אביב

 

ציון: 4 כוכבים

 

לבלוג של TickTack1 יוצא לאכול

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר