מס' צפיות - 1059
דירוג ממוצע -
רפואה סינית, צביעות מערבית
מאת: חץ בן חמו 19/08/08 (00:34)

יצא לי בעבר לכתוב מאמר על רפואה סינית (כאן). יוצא לי גם מדי פעם לשוחח עם מטפלים ומטופלים בכל מיני הזדמנויות, ואת האמת.. קשה לי להשתחרר משיחות עם המטפלים כאילו המטפלים בארץ נותנים יחס של "סליחה שאנחנו חיים פה ומציעים שרותים".

 

יצא לי לאחרונה לשוחח עם מורה מאוד בכיר באחד מבתי הספר בארץ שמלמדים רפואה סינית. שאלתי אותו האם במסגרת הלימודים מלמדים את התלמידים להקשיב להרגשות הפנימיות שלהם בעת הטיפול. תשובתו היתה שלילית. שאלתי אותו האם משתמשים בדיאגנוזות מערביות (בדיקות דם לדוגמא). תשובתי היתה חיובית.

 

כאן הבעיה שלי עם מטפלים מסויימים מתחילה. אמנם אינני מטופל ברפואה סינית, אולם לדעתי חשוב שאנשים שהולכים לדיקור סיני לדוגמא, שידעו על הדברים.

 

לרפואה הסינית יש כלים כדי לאבחן את המטופלים. אחד המקומות העיקריים הם הלשון וישנם עוד נקודות לדיאגנוזה. עם הדיאגנוזה הזו המטפל יכול להבחין בשינויים והתפתחות אצל המטופל ולפי זה לדעת איך הוא צריך להמשיך לטפל, וזה דבר ידוע. הבעיות מתחילות שהלימודים בארץ מתעקשים אך ורק על האספקט הטכני של הדברים, ומתעלמים לחלוטין מדברים כמו רגש פנימי וחיבוריות פנימית של המטפל אל עצמו. מטפל שמחובר אל עצמו יוכל לאבחן את הבעיות עוד לפני שהלקוח יוציא לשון ואותו מטפל יוכל להרגיש בזמן הטיפול האם קורים דברים בגופו של המטפל בעת הטיפול והאם יש צורך לשנות משהו בזמן הטיפול. כל הקטע הזה בלימודים בארץ מתעלמים ממנו ומשדלים לתת לתלמידים את החומר בצורה הכי טכנית כאילו זה היה מכונאות רכב.

 

יש רפואה מערבית, יש רפואה סינית. שני סוגי הרפואה מסתכלות בצורה שונה לחלוטין על הגוף, על מחלות, על התפתחות, על נקודות (מרידיאנים), צ'י וכו'. הרפואה המערבית בכלל מתכחשת לצ'י ולמיפוי לפי הרפואה הסינית (מה 1.3 מיליארד סינים מבינים...). ברפואה המערבית כשיש בעיות חמורות באיבר מסויים, יש סיכוי גבוה שיוחלט על חיתוך האיבר (בין אם לנתח את האיבר או לקטוע אותו). הרפואה הסינית לוקחת את עניין הניתוחים כדבר מאוד חמור: אם יש צורך בניתוח לאחר טיפול ברפואה סינית, אז המטפל נכשל.

 

בארצנו (ובחו"ל, לא בסין) צצה לה קומבינה חדשה: המטופל מתבקש לסור לקופת החולים לעשות בדיקות דם כדי להביא את התוצאות למטפל ברפואה הסינית. השיטה הזו שגויה ורק מראה שהמטפל פשוט גרוע. אם המטפל לא יכול לאבחן את המטופל באמצעות שיטות הדיאגנוזה של הרפואה הסינית, המטפל פשוט לא שווה את הכספים. בדיקות דם מתאימות לרפואה הקונבנציונאלית שמסתכלת על מחלות והתפתחות בצורה שונה מהרפואה הסינית, ואם מטפל ברפואה סינית מבקש בדיקות, הוא פשוט מתעצל לבדוק עם השיטות של הריפוי הסיני שבחלק לא קטן של המקרים מצריך שאותו מטפל יהיה מחובר לעצמו כדי להבין מה קורה ומה צריך לעשות הלאה כדי להבריא את המטופל.

 

אני רוצה להדגיש נקודה מסויימת: לי אישית אין שום בעיה עם רפואה קונבנציונאלית ואין לי שום בעיה עם רפואה סינית, כל עוד לא מנסים לעשות קומבינות של שילוב דברים שמלכתחילה אין אפשרות לשלב. השילוב שבמערב עושים חוטא לרפואה הסינית ולעקרונותיה. אם אדם צריך לעשות בדיקות דם, לא עדיף שילך לרפואה הקונבנציונאלית וזהו?

 

הגיע הזמן שמטפלים בארץ יתחילו להתגאות ברפואה הסינית ולא להתנצל על כך שהם כאן. המדע מתכחש להרבה דברים ברפואה הסינית, אז מה? גם אני בצעירותי הוסר לי התוספתן כי מדענים "החליטו" שהוא "מיותר", ורק בשנה האחרונה חוקרים באוניברסיטת DUKE גילו כי יש בהחלט שימוש לתוספתן. הרפואה הסינית עוד דיברה על זה לפני זמן רב.

 

הבעיה מתחילה בלימודים. מי שלדוגמא יקרא את הטקסט כאן (מתוך אתר "תמורות" ללימוד רפואה סינית, וזו רק דוגמא, אין לי כלום עם בית הספר הנ"ל), יבין שעוד מההתחלה מנחילים לתלמידים את הפחדים ומלמדים אותם דברים טכניים, אבל את החלק המהותי הקשור לבדיקה עם רגשות ועם בטן כלל וכלל לא נוגעים בו למרות שבסין הדבר מאוד מקובל וידוע. מדוע? שאלה טובה. עצלנות? אולי.

 

וכך רפואה מצויינת כמו רפואה סינית בארץ חוטפת "מכות" על ימין ועל שמאל עוד בשלב בתי הספר ללימוד, וכלה במטפלים שמתעצלים (או שלא לימדו אותם) להשתמש באמת בשיטות האבחון וההתראות ברפואה סינית.

כמה חבל.

 

לבלוג של חץ

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה התקבלו 2 תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
1.
לא ברור מה הבעיה
יעל ארנסט 13.10.08 (15:13)
2.
לא מדויק בלשון המעטה
ד"ר ניר עמיר 10.12.11 (00:25)