תבשיל דג חמצמץ מלווה בעשבים. הרוטב והתיבול שייכים למטבח הפרסי, אני השתמשתי בפילה אמנון בוואקום, אך אפשר להשתמש בקרפיון כבמקור.
מתכון לעוגת לימון שמצאתי מזמן בנט, קלה להכנה וטעימה.
כבר יצא לי להעלות כאן עוגות ומתכונים שלקחתי ממטבחה של פירגה, זה עוד מתכון מוצלח, שמעלה זכרונות ילדות ומתחסל במהירות. העוגה מתאימה מאוד לאירוח של הרבה אנשים מכיוון שהכמות היא גדולה ומספיקה לתבנית...
לרגל השנה לפטירתה של דודתי ז"ל ("פנינת המטבח") לא יכולתי לחשוב על מתכון אחר שהכי מסמל אותה, אלופת הקניידלך במלוא מובן המילה. אני החלטתי לתת לקניידלך האירופאי הטעים, מעט נופך מזרחי והתוצאה נהדרת...
מרק טעים מן המטבח המרוקני. סמיכותו תלויה בטעם האישי. במשך הבישול יש להוציא החוצה מן המרק את הגרגירים + תפו"א ולמעוך ולהחזיר לסיר.
בעיקרון המתכון מתכוון לפשטידת בצל ופטריות אך מכיוון שאני רגישה לפטריות התחלתי לשחק עם המתכון ובינתיים הכל מתאים. אז זה המתכון המקורי ואת ההצעות לתוספות בסוף.
מתכון של גיסתי לעוגת שוקולד, המשמש אותנו לימי הולדת.
עונת הבננות בעיצומה, ויש הרבה מה להכין איתן בעיקר עם אלה שמתחילות להשחיר. את המתכון מתאתי בפורום בישול לילדים ועשיתי בו שינויים. אפשר לשים את התפוחים בתחתית העוגה ואפשר למעלה על מנת לחסוך זמן ולחסוך...
מצרכים:
2 חצילים
5 פלפלים אדומים
1/2 כוס שמן
2 בצלים קצוצים דק
5 כפות עגבניות מרוסקות
3 שיני שום שמנות כתושות
מלח ופלפל שחור
2 עלי דפנה
הכנה:
קולים...
אצלי משוגעים על שקשוקה זה גם פתרון מעולה לארוחת ערב כשבאים אורחים בהפתעה ובכלל לשבת ליד מחבת עם לחם ולנגב את הרוטב..ממממממממממ.