מס' צפיות - 500
דירוג ממוצע -
שינוי החופש הגדול לפי תאריך עברי
הילדים של היום נחשפים יותר ויותר לחברות לועזיות ולשפה האנגלית ופחות מכירים את התרבות הישראלית העכשווית . הם קוראים ספרים מתורגמים לעברית, משחקים במשחקי מחשב מחו"ל ,רואים סדרות מהעולם . בהינתן מצב זה חשוב מאוד שהתלמידים יכירו את מנהגי החגים ולא את המנהג החדש שבכל חג עולים למטוס או נוסעים לסיני ועוזבים את המולדת. קביעת החופש הגדול לפי התאריך העברי תעזור לנו לחזק את סמלי היהדות שכמעט ואינם ק
מאת: רועי אורן 02/06/22 (01:49)

אם לא יהיו הפתעות שנת הלימודים תסתיים בסוף חודש יוני ותלמידי ישראל ייצאו לחופש הגדול.

השאלה מה יקרה עם הציונים כי לאור שביתת ארגון המורים העל-יסודיים כרגע עושה רושם שתלמידי התיכון לא יקבלו תעודות והדבר יכול להשפיע עליהם בעתיד בעת קבלה למוסד אקדמי זה או אחר.

הסתדרות המורים דורשת לחתום עמה על הסדר העסקה חדש וזה דבר ראוי כשלעצמו היות ורוב המורים בישראל שכרם נמוך מזה של אחראי משמרת במסעדה או בחנות בגדים.

שר האוצר ליברמן מתנה נכון לעכשיו את העלאת השכר בכך שלוח החופשות ישונה כך שתהיה התאמה בין לוח החופשות של ההורים לזה של התלמידים.

כיום נבחנות שלוש חלופות: ביטול ימי האסרו-חג שבתקופת שלושת הרגלים (סוכות, פסח, ושבועות), ביטול הלימודים ביום שישי, ושינוי החופש הגדול.

בחלק הבא אפרט על שינוי החופש הגדול.

            פירוט תוכניות לשינוי החופש הגדול

יו"ר ועדת החינוך שרן השכל הציעה שכמו שהחגים נקבעים לפי לוח השנה העברי כך גם החופש הגדול יתחיל בחודש תמוז ויסתיים בחודש אלול וכך יתאפשר לתלמידי ישראל ללמוד על חגי תשרי.

יו"ר התאחדות התעשיינים ד"ר רון תומר הציע שהחופש הגדול יתחיל ב-1 באוגוסט (במקום ב-1 ביולי) ויסתיים כשבועיים אחרי חג סוכות.

אני תומך בהצעה של שרן השכל שתעזור לנו לשמור על הזהות היהודית ההולכת ונחלשת.

לפני מספר שבועות שודרה בתכנית "חדשות הערב" ב"כאן 11" סדרת כתבות של יאיר אטינגר על "העברית החדשה" שמורכבת לרוב ממילים לועזיות ,מילים הבאות מהסלנג העדכני, ומילים מומצאות.

בעוד בהייטק זה טבעי שהמונחים יהיו בלועזית היות ואנו חיים בעולם גלובלי ועובדים עם חו"ל, לא ברור למה רשתות בגדים ישראליות בוחרות להיקרא בשמות לועזיים כאשר קהל היעד הוא ישראלי.

הילדים של היום נחשפים יותר ויותר לחברות לועזיות ולשפה האנגלית ופחות מכירים את התרבות הישראלית העכשווית .

הם קוראים ספרים מתורגמים לעברית, משחקים במשחקי מחשב מחו"ל ,רואים סדרות מהעולם .

בהינתן מצב זה חשוב מאוד שהתלמידים יכירו את מנהגי החגים ולא את המנהג החדש שבכל חג עולים למטוס או נוסעים לסיני ועוזבים את המולדת.

קביעת החופש הגדול לפי התאריך העברי תעזור לנו לחזק את סמלי היהדות שכמעט ואינם קיימים היום, כל תוכנית אחרת תרחיק אותנו ואת ילדינו מהתרבות הישראלית העכשווית.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר