מס' צפיות - 502
דירוג ממוצע -
מידע על הפסיכומטרי
מידע על הפסיכומטרי שיעזור לכם להצליח בבחינה החשובה
מאת: אופיר א 23/11/21 (16:30)

המבחן הפסיכומטרי הוא אחת התחנות ההכרחיות בחלק גדול מהמסלולים שמובילים ללימודים אקדמיים ולקריירה מתגמלת. על-מנת לקבל ציון גבוה ככל האפשר בבחינה זו, ולהצליח להתקבל לפקולטה המבוקשת, כדאי לדעת על הפסיכומטרי את כל הפרטים הרלוונטיים – ובפרט את המידע שמופיע כאן בעמוד.

מבנה הבחינה

כשמחפשים מידע על הפסיכומטרי הבסיס הוא באופן טבעי מבנה המבחן. מבחן זה מורכב מ-9 פרקים בתחומי החשיבה המילולית, החשיבה הכמותית והאנגלית. פרק אחת הוא מטלת כתיבה ו-8 הפרקים הנוספים כוללים שאלות אמריקאיות.

במטלת הכתיבה תתבקשו לכתוב טקסט באורך של 25 שורות ומעלה על נושא מסוים, כשהמטרה היא לבדוק עד כמה אתם מסוגלים להציג נושא בבהירות ולנמק עמדות שונות.

הפרקים האחרים בתחום החשיבה המילולית כוללים בעיקר אנלוגיות והסקת מסקנות מטקסט. בתחום החשיבה הכמותית כדאי לדעת על המבחן הפסיכומטרי שהוא כולל בעיות ושאלות מעולמות האלגברה והגאומטריה. בפרק באנגלית תתבקשו להשלים משפטים, לנסח מחדש משפטים ולהפגין יכולת טובה בהבנת הנקרא של טקסטים בשפה זו.

זמן

עוד פריט מידע על הפסיכומטרי שחשוב לקחת בחשבון הוא מסגרת הזמן. לצורך מטלת הכתיבה תקבלו 30 דקות (או 35 אם הבחינה אינה בשפה העברית – פירוט לגבי השפות האפשריות בהמשך העמוד). לאחר מכן יש הפסקה קצרה, ומיד אחריה תתבקשו לענות על כל 8 הפרקים ברצף כשלכל פרק מוקצבות 20 דקות. בפרקי החשיבה הכמותית יש 20 שאלות, באלה של החשיבה המילולית 23 ובאנגלית – 22.

חשוב לדעת לגבי הפסיכומטרי שאי אפשר לחזור אחורה, ולכן לקראת סוף הזמן המוקצב לפרק כדאי פשוט להמר על תשובות לשאלות שאתם לא בטוחים לגביהן כי ממילא לא תהיה לכם עוד הזדמנות לענות עליהן.

השפות שבהן אפשר להיבחן

השפות שבהן ניתן להיבחן מהוות גם הן כמובן מידע על הפסיכומטרי שכדאי להתייחס אליו. האופציות הן עברית, ערבית, צרפתית, רוסית ויש גם נוסח שמשלב עברית ואנגלית. חשוב לקחת בחשבון שמבחנים בעברית או ערבית אפשר לעבור בכל מועד ובכל אזורי הארץ, אבל 3 הגרסאות האחרות מוצעות רק בחלק מהאזורים ובחלק מהמועדים.

לכמה זמן תקפים הציונים ומתי אפשר לנסות להעלות ציון?

הציונים בבחינה הפסיכומטרית תקפים ל-7 שנים. אם אתם לא מרוצים מהציון שלכם בבחינה הפסיכומטרית כדאי לדעת שאפשר תמיד לנסות לשפר אותו אם תיגשו לעוד מבחן. רוב מוסדות הלימוד מתייחסים לציון הגבוה ביותר ולא לאחרון, כך שאין מה להפסיד (כדאי כמובן להתכונן היטב לכל מבחן שניגשים אליו כדי למקסם את סיכויי ההצלחה ולצמצם את מספר הפעמים שניגשים לבחינה עד להגעה לציון הדרוש).

איפה אפשר למצוא עוד מידע על הפסיכומטרי?

אם תרצו עוד מידע על הפסיכומטרי תוכלו לחפש אותו באתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה או לפנות לגוף זה שהוא האחראי על הבחינה (כמו גם על מבחנים אחרים כמו למשל אמי"ר ואמיר"ם). עוד אופציה היא להיעזר בידע המקצועי ובניסיון רחב ההיקף של מכוני ההכנה השונים. בהצלחה!

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר