מס' צפיות - 513
דירוג ממוצע -
פודקאסטים מומלצים
טיפים ליצירת פודקאסטים מומלצים ואיכותיים
מאת: אופיר א 14/07/21 (11:56)

כל אחד ואחת מאיתנו מוצאים עצמם מידי פעם, באופן רנדומלי למדי, חושבים ותוהים על רעיונות כאלו ואחרים שברור שהינם בעלי פוטנציאל עצום לעניין, לרתק ולסחוף אנשים. כאלו הם בדיוק פודקאסטים מומלצים אותם מקליטים ויוצרים מוחות גאוניים ברחבי העולם במגוון שפות, ובכל נושא שאפשר לחשוב עליו. כל נושא. ללא יוצא מהכלל. מעניין אותך? הגעת למקום הנכון!

דגשים חשובים ביצירת פודקאסטים מומלצים וסוחפים

·         אורך אופטימלי – למען האמת, אין אורך מומלץ לפרק. ישנם פודקאסטים מומלצים שכל פרק אורכו פחות מרבע שעה, ואחרים שמגיעים גם לאורך של שעה כל פרק ועדיין מצליחים לסחוף אחריהם מאזינים מכל רחבי העולם. מה שחשוב הוא כמובן האיכות ולא הכמות; יש לתכנן היטב את הפרקים, להבין מה בדיוק נרצה להגיד ומה המסר שנרצה להעביר, ובשלב העריכה לחתוך החוצה את מה שמיותר. זכרו שגם גמגומים מבזבזים זמן!

·         תדירות יציאה – ישנם פודקאסטים שמשחררים פרק בכל כמה חודשים ואחרים מצליחים לשמור על קצב קבוע של פרק לשבוע. פודאקסט הוא קודם כל מחויבות כך שמעבר לכמות הפרקים, חשובה יותר ההתמדה. יש לחשוב על הזמן הפנוי שלכם ולקבוע תדירות ריאלית בהתאם לכך, כזו שתוכלו לעמוד בה ולא לאכזב את המאזינים שלכם.

·         נושא הפודקאסט – זוהי כנראה שאלת השאלות שמטרידה כל אדם שמחליט להפיק פודקאסט. העניין הוא שרבים חושבים שלכל פודקאסט צריך להיות נושא של ממש. ובכן, לא בדיוק. ישנם פודקאסטים לא רעים כלל שעוסקים בסך הכל בשאלה 'מה עשיתי השבוע', אך גם הם מצליחים לעמוד על איזשהו בסיס מסוים שיוצר הפודקאסט מנסה להעביר כמסר.

·         מה המטרה של הפודקאסט? – האם תהיו מעוניינים להתפרסם? האם יש מוצר שאתם צריכים לשווק וזו כנראה הדרך הטובה ביותר בה תוכלו להשיג המטרה? האם ברצונכם לבנות קהילה, ליצור עניין בתחום מסוים, ליצור אמנות באמצעות רדיו? אם התשובה לכל השאלות הללו (ואפילו לאחת מהן) היא חיובית, מזל טוב! זה הזמן ליצור פודקאסט!

·         נרטיב ולא נרטיב - ישנם פודקאסטים מומלצים המספרים סיפור של ממש שנמתח לאורך הפרקים וכאלו שנותנים טיפים ועיצות, וממש אינפורמציה לגבי נושאים מסוימים. בדרך כלל המאזינים יעדיפו פודקאסט נרטיבי שמספר סיפור, גורם להם להתחבר לאדם שבצד השני של המיקרופון. פודקאסט כזה יוצא עניין, ריתוק וסקרנות וגורם למאזינים לחכות בחוסר סבלנות לפרק הבא.

ומה לגבי הציוד?

פודקאסטים מומלצים הם גם כאלו שלא רק משקיעים בתוכן אלא גם בפן הטכני, שהוא חשוב בדיוק באותה מידה. אם הציוד מיושן, מקולקל או שסביבת ההקלטה רועשת ולא מתאימה, התוצאה תהיה באיכות ירודה מאוד ובהמשך לכך, תבריח את המאזינים הפוטנציאליים. אם אין ברצונכם לרכוש ציוד, תוכלו תמיד לשכור אולפן מיוחד המיועד להקלטת פודקאסט, וכך גם להבטיח שהתוצאה תהיה הטובה והאיכותית ביותר.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר