מס' צפיות - 452
דירוג ממוצע -
באילו מקרים עו"ד דיני עבודה יכול לעזור לי?
מאת: m-r 12/07/21 (09:45)

נפצעתם בעבודה? פיטרו אתכם ללא שימוע? הרעת תנאים? התעמרות בעבודה? בכל אלו ועוד עורך דין לדיני עבודה יכול לסייע לכם!


יחסי העבודה בין מעסיקים למועסקים הם יחסים מורכבים, חוקים ופסקי דין בנושא מגנים על תנאי העובדים ומאפשרים לעובד ולעורך הדין מטעמו לתבוע בגין הפרת התנאים.



עורך לדיני עבודה: כשהמעסיק עובר על דיני העבודה


תביעה על הפרת דיני עבודה לא מתרחשת לבד והחל מהייעוץ הראשוני, עו"ד לדיני עבודה מלווה אתכם עד לפסק הדין בעניינכם.


מקרים רבים שהתחרשו במקום העבודה או ע"י המעסיק הם עילה לתביעה, מבין התרחישים האפשריים ישנם תרחישים נפוצים בגינם הפרת דיני העבודה מתגלגלת אל כותלי בית המשפט.



מה קורה אחרי תאונת עבודה?


נפצעתם בעבודה? מלבד ביטוח לאומי, גם למעסיק שלכם יש אחראיות לגופכם ולפציעות הפיזיות שלכם.


תאונת עבודה היא בין התביעות הנפוצות ביותר המגיעות לבית המשפט במסגרת יחסי עובד-מעסיק, עובד שנפצע עקב התרשלות מעסיק בבטיחות העובד בעבודה פיזית וכן גם בעבודה משרדית, זכאי לתבוע את מעסיקו על תאונת העבודה שלעיתים עלולה לגרום לנכות צמיתה באחוזים גבוהים ולסיים את הקריירה המקצועית של העובד שנפגע.



פיטרו ללא שימוע? השימוע היה למראית עין? מה לגבי פיצויי פיטורין?


מעסיק המעוניין לפטר עובדים מחויב לתהליך שימוע עם כללים ברורים, אחד התנאים הבולטים ביותר לביצוע שימוע הוא שימוע אמיתי לבחינת המשך העסקה ולא שימוע למראית עין כדי "לסמן וי" על התהליך, מעסיק שלא עמד בתנאים הבסיסיים לשימוע מסתכן בתביעה מצד העובד ועו"ד לדיני עבודה.

אם פיטרו אתכם לאחר שימוע כדין, היחסים בניכם לבין המעסיק טרם נגמרו ועליו לעמוד גם בתשלום פיצויי פיטורין על כל שנת עבודה כדין ותוך 15 ימים מהיום שבו הסתיימו יחסי העבודה בניכם לבין המעסיק באופן רשמי וחלוט, פיצויים אלו לא שולמו בזמן? לעובד/ת האפשרות לתבוע את המעסיק על הלנת פיצויי פיטורין.



הרעת תנאים והתעמרות בעבודה


מקומות העבודה היציבים והבטוחים ביותר בישראל יכולים להפתיע כל עובד, תרחישים רבים יכולים לעלות ספק לגבי הרעת תנאי עבודה: ירידה בשכר, שינוי משמעותי במקום העבודה, הורדה בדרגה או בסמכות , שינוי שעות עבודה, ריקון משרה מתוכן, הלנת שכר ממושכת ועוד.
תרחישים רבים של הרעת תנאים מחייבים בדיקה של עורך די מנוסה לדיני עבודה, במקרים רבים ייתכן ותהיה לכם עילה לתביעה אך ייתכנו מקרים שתגלו שהעילה לא קיימת או חלשה לכדי תביעה.

בנוסף להרעת תנאים מעסיקים רבים עוברים על איסור התעמרות בעבודה (כחלק מחוק יסוד כבוד האדם וחירותו), מעסיק מחויב לספק לעובדיו סביבת עבודה נעימה ומכובדת.


התעמרות בעובד לרוב היא התנהגות המשפיעה על המישור הנפשי, הטרדות והשפלות באופן סדרתי.


עובד שמרגיש שמעסיקו התעמר אליו במהלך יחסי העבודה בניהם, יפנה לעורך דין להתייעצות ובחינת עילת תביעה בהתאם.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר