מס' צפיות - 82
דירוג ממוצע -
פינגר פוד – מה זה ולמה כיף לאכול את זה?
מאת: NR 01/03/21 (08:13)

אחת החוויות הייחודיות בעולם הקולינארי, היא אכילה עם הידיים. לא מעט אנשים מעדיפים לוותר על חוויה זו, שכן לימדו אותנו לאכול עם סכין ומזלג ואנחנו גם לא אוהבים ללכלך את הידיים. אך יהיו לא מעטים שידעו לומר ולהסביר לנו, ככה מרגישים את האוכל בדרך האמיתית שלו, ככה אנחנו יכולים לטעום ממנו כמו שהוא באמת, מבלי להרגיש את מגע המזלג הקר כאשר אנחנו נוגסים בחתיכה מהמנה עצמה.

 

המונח פינגר פוד הפך להיות פופולארי בשנים האחרונות, מאחר ולא מעט בתי עסק שעוסקים בשירותי קייטרינג והכנת מגשי אירוח, מספקים סוג כזה של מזון עבור אירועים גדולים וקטנים. מדובר במנות שונות וייחודיות המבוססות על מרכיבים איכותיים, במקרים רבים מדובר על מנות מקוריות של החברה אשר מספקת אותן, כאשר מעבר לטעם הייחודי, מהות החוויה באה לידי ביטוי גם בכך שניתן לטעום מן המזון בידיים.

 

 

הרעיון הוא פשוט, אפשר לקחת פינגר פוד מתוך מגשי אירוח או מתוך מנות שמונחות במזנון קבלת הפנים או אפילו בין המנות שמוגשות לשולחן, ובמקום שיהיה צורך להשתמש בסכין ומזלג, יכולים האורחים לאכול את המנה בידיים. יש בכך היגיון מסוים, אם נניח מדובר במנה שמוגשת במזנון קבלת פנים או מגשי אירוח, שכן זה הרבה יותר נוח בסיטואציה, במקום שהאורחים יצטרכו לשבת ולחתוך את המנה עם סכין ולאכול אותה עם מזלג, הם יכולים לקחת את המנה, לעמוד, לשוחח עם אורחים נוספים ולאכול אותה.

 

לפני שנציג מספר דוגמאות של פינגר פוד, חשוב להדגיש, אם אנחנו רוצים לספק לאורחים שלנו סוג כזה של מנות, עלינו להחליט, האם אלו יהיו מנות עיקריות באירוע ואז סביר להניח שמדובר באירוע קטן שנמשך זמן קצר יחסית, או האם אלו יהיו מנות קבלת פנים או תוספות ואז עלינו להחליט מה יהיו המנות העיקריות באירוע.

 

דוגמאות של פינגר פוד שאנחנו יכולים להגיש לאורחים שלנו?

 

המנות הקלאסיות של פינגר פוד, הן קישים ופשטידות קטנות, כאלה שאפשר להחזיק ביד ולאכול אותן, מבלי שיש צורך לחתוך או להשתמש במזלג בשביל ליהנות מהן. אנחנו יכולים גם להגיש מנות סושי או מנות קטנות על שיפודים. אפשר גם למצוא סוגים של בורקסים, בוריקיטוס ומאפים אחרים. מי שאוהב אוכל ארגנטינאי, יכול להגיש לאורחים שלו אמפנדס עם מילוי.

 

כמו כן, אנחנו יכולים להגיש מנות קינוחים, בין אם זה מאפים, עוגות, עוגיות, קרואסונים ועוד שורה ארוכה של מנות פינגר פוד קטנות שיכולות להתאים, בין אם זה לכל שלב באירוע ובין אם זה לחלק האחרון שלו, אז נהוג להגיש קינוחים.

 

צריך לומר, אם אנחנו בוחרים להגיש מנות שאפשר לאכול בידיים, רצוי מאוד שהן יהיו בלי רוטב או מרכיבים אחרים שיכולים להישפך וללכלך לאורחים את הבגדים, וכמובן, שיהיה להם נוח להחזיק ולאכול אותן.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר