מס' צפיות - 3298
דירוג ממוצע -
ביקורת מסעדה - "מזטי", הברזל 34, תל אביב
כשהשעון מורה על השעה 12:00 בצהריים, כל אחד מעובדי ההייטק באזור רמת החייל משתתף בשיחה, שמתנהלת פחות או יותר כך:
מאת: טיקטאק יוצא לאכול 10/05/08 (23:33)

צהריים ברמת החייל

 

כשהשעון מורה על השעה 12:00 בצהריים, כל אחד מעובדי ההייטק באזור רמת החייל משתתף בשיחה, שמתנהלת פחות או יותר כך:

 

עובד א`: איפה אוכלים היום?

עובד ב`: בוא נלך ללחם ארז.
עובד א`: לחם ארז? מה אנחנו נקבות? תבחר מקום אחר.

עובד ב`: פאפאגיו.

עובד א`: איכס, לא נוגע בבשר המגעיל שם - ולא מתעסק עם המפחיד על הגריל עם הגבות.

עובד ב`: אז בוא לבלאק.

עובד א`: לבלאק אין לנו עדיין תלושים - ואני לא מוסיף שקל.

עובד ב`: אז ג`ויה.

עובד א`: איו מצב, מאז שהעלו שם את המחירים - אני מחרים אותם.

עובד ב`: מה עם ארומה?
עובד א: חלאס ארומה, אני לא נכנס לשם בגלל החולדות.

עובד ב`: אז בוא לאוונגרד.

עובד א`: אוונגרד זה בסוף העולם - ומאז שסגרו את השאטל, אין איך להגיע לשם.

עובד א`: אז בוא נלך ל- LIV , יש להם אוכל בריא

עובד ב`: עזוב, לאכול אוכל בריא זה כמו לעשות סקס רק בשביל ילד.

עובד ב`: אז ג`ירף.

עובד א`:לא, תמיד חוזרים משם עם ריח של שמן מטוגן על הבגדים.

עובד ב`: מה עם סלט בבר בריא?

עובד א`: בר בריא? עזוב אותך, זה סלט חתוך מאתמול.

עובד ב`: אז במוזס.
עובד א`: לא,סתם בלאגן שם בצהריים.

עובד ב`: מה עם יבולים, יש שם סלט אורגני.

עובד א`: עזוב אותך, המקום נראה כמו חדר אוכל של קיבוץ.

עובד ב`: אז בוא לאבי.

עובד א`: מה אתה גנוב? הכל אצלו מלא שמן.

עובד ב`: מה עם מזטי?
עובד א`: מזטי? (שתיקה של מספר שניות...). יאללה מזטי כסאמק.

 

מזטי היא מסעדה איטלקית, השוכנת ברמת החייל - והחביבה במיוחד על עובדי ההייטק באזור. העיצוב במקום מושקע ומוקפד עם רצפת פרקט, שולחנות עץ, כיסאות מעור, וילונות יפים ובר מזמין. השרות במקום מחופף - ואיכותו של המטבח מתנדנדת.

 

בשעות הצהריים התחושה כאן היא של סרט נע, כשלא פעם מוגשת לסועד מנה עיקרית, עוד לפני שסיים לאכול את המנה הראשונה. אם נוסיף לכך את העובדה, שעובדי ההייטק נוהגים להשאיר כאן, באופן די קבוע, טיפ נמוך מהמקובל, הרי שקל להבין את האיבה הדדית שנוצרה כאן לאורך השנים, בין נותני השרות לבין הקהל במקום.

 

הגענו השבוע למזטי לארוחה עסקית במחיר 54 שקלים (44 לעובדי חברות), הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה. כבר בתחילת הארוחה הוגשה לשולחן פוק`צה חמה וטרייה, שהיתה ערבה מאוד לחיך - והוגשה ללא הגבלה.

 

 

למנה ראשונה הזמנו פטה כבד בליווי ריבת תאנים. הפטה היה בעל מרקם חלק וטעם מעודן - והיווה פתיחה מוצלחת לארוחה. לאורך השנים אגב הלכו והצמקו מימדי הפטה במזטי, בעבר הוא הוגש בכמות נדיבה הרבה יותר.

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה אנטיפסטי. כאן, למרבה הצער, החל העסק להתדרדר. הירקות התגלו כעייפים - וגם קילוחי שמן הזית לא עזרו להם במיוחד.

 

 

מנה ראשונה נוספת היתה לבנה עם פסטו ושמן זית. גם הפעם לא נרשמה התלהבות מיוחדת, הלבנה היתה מהסוג השגרתי ביותר, כזה שקונים בסופר - אבל לפחות זאת היתה הזדמנות לאכול עוד קצת מהפוקצ`ה.

 

 

מתוך מנות היום הזמנו מרק בטטה, שהיה דליל ודל בטעמו.

 

 

למנה עיקרית הזמנו רביולי במילוי דלעת, בטטה ופרמז`ן. המסעדה מעידה על עצמה, כי הפסטות כאן מתוצרת עצמית ומיוצרות במקום מדי בוקר. בצק הפסטה היה דק וחביב, אולם המלית היתה חסרת כל עידון ובעלת טעם חמצמץ בוטה - כזה שהפך את המנה לכמעט בלתי אכילה.

 

 

עיקרית נוספת מגזרת הפסטה היתה ניוקי מזטי עם רוטב שמנת, פסטו, עגבניות מיובשות ופטריות פורצ`יני. הניוקי היו רכים מדי, כאילו לא בושלו מספיק - והרוטב חיוור. מוזר לגלות שתי פסטות מאכזבות כל-כך, מוגשות דווקא במסעדה איטלקית, המתיימרת להתמחות בפסטה.

 

 

עיקרית נוספת, שנבחרה מתוך מנות היום, היתה שניצלונים. הדבר היחיד, שניתן לומר עליהם הוא, שכל אחד יכול להכין בביתו בעצמו בדיוק שניצלונים כאלה, הכי רגילים שיש, ללא כל ערך מוסף.

 

 

אז נכון שהפוקצ`ה ופטה הכבד היו מוצלחים, אך כל שאר המנות היוו אכזבה גדולה. לאור הארוחה הלא מוצלחת הזו, בשיחות ה"איפה אוכלים היום" שלנו ברמת החייל, ניקח בחשבון מסעדה אחת פחות.

 

ציון: 2.5 כוכבים

 

מזטי, הברזל 34, תל אביב

 

פורסם בבלוג של TickTack1 יוצא לאכול

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
מזטי??? "מזה" היה????
18.01.09 (20:24)