מס' צפיות - 819
דירוג ממוצע -
מיחידות שקילה ועד לערכים תזונתיים - כל מה שעומד מאחורי המידע על אריזות מוצרי המזון שלכם
מאת: דורון פוגל 18/06/20 (23:15)

כל המידע שכדאי לדעת על קטגוריות וסוגי הסימונים על האריזות - יחידות שקילה, תאריכי תפוגה, תנאי אחסון ועוד

אם אי פעם תהיתם מה אומרים הסימונים השונים על אריזות מוצרי המזון שלכם, אתם לא לבד - השינויים המרובים בתעשיית המזון בשנים האחרונות יצרו מגוון סימונים חדשים, אשר חלק מהצרכנים לא מבין או מכיר - החל מהמדבקות האדומות ועד לפרטי הייצור, סימונים אלרגניים, יחידות שקילה, ועוד. במדריך שלפניכם נעשה סדר בסוגי הסימונים הקיימים, ונסביר מה עומד מאחוריהם:

מה עומד מאחורי ייצור האריזות והטבעת הסימונים המוכרים (יחידות השקילה, תאריכים, הוראות וכד')?

לפני שנבין מה מייצגים סימוני האריזות, נתחיל בתהליך המקדים לסימונים שהוא ייצור האריזות עצמן - לכל יצרנית מזון יש דרישות מסוימות אותן היא דורשת ממפעלי ייצור האריזות, והמפעלים מפיקים את האריזות כולל כל המידע והסימונים שעליהן בהתאם לדרישות.


מאחורי כל תהליך הייצור עומדות מכונות תעשייתיות שמבצעת מאות ולעיתים גם אלפי פעולות בטווחי זמנים קצרים -  מכונות שקילה אשר שוקלות את המוצרים לפי הכמות הנדרשת ומכינות אותן לשלב הבא של האריזה, בודקי שקילה שמוודאים שהאריזה מכילה את המשקל המדויק לפי הגדרות היצרן, ואף מגלי מתכות שמגלים אם יש מתכות בשקיות שנארזו.

סימנים תזונתיים, יחידות שקילה ורשימת רכיבים מפורטת - המידע שמחויב להופיע על האריזה


מדובר בסימונים הוותיקים יותר אשר מחויבים להופיע על כל אריזות מוצרי המזון:


שם המוצר, פרטי היצרן, יחידות שקילה (תכולה, משקל או נפח), רכיבים, סימונים תזונתיים, תאריכי תפוגה והוראות שונות (אחסון, הוראות שימוש וכד') - כולם מהווים סוגי מידע שמחויבים להופיע על האריזות עבור הצרכנים.  


באמצעות סימונים אלו, הצרכנים יכולים לקבל ערך מוסף על המוצר כגון: סוג המוצר (רכיבים, אופן עיבוד וכד'), מי עומד מאחורי הייצור שלו, מה הוא מכיל (בצורה מפורטת מאוד הכוללת חומרים שונים, צבעי מאכל, מייצבים וכד'), ערך תזונתי של המוצר (ערך קלורי שומן, חלבונים וכד'), משך חיי המדף של המוצר, וכד'.

שחקניות חיזוק חדשות בשוק - מדבקות הסימון האדומות הירוקות

החל מתחילת שנת 2020 נכנסה לתוקף רפורמת סימוני המדבקות האדומות והירוקות -
מטרת המדבקות היא לספק מידע יותר ברור על ערכם התזונתי של מוצרי המזון (בשכלול כולל של מאפייני המוצרים כגון יחידות המשקל של רכיבים מסוימים וכד'), ובכך לעודד צרכנים לתזונה בריאה ומאוזנת יותר.


הסימון האדום - סימונים אשר מחויבים להתווסף לאריזות מוצרים המכילים כמויות של סוכר, שומן או נתרן, אשר חורגות מהמומלץ.
הסימון הירוק - סימון זה לא נחשב לסימון חובה אלא בגדר המלצה, והוא מייצג מוצרים אשר עומדים בתקני המזון הבריא (בהתאם להמלצות של משרד הבריאות).

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר