מס' צפיות - 956
דירוג ממוצע -
רילוקיישן - לא משחק ילדים
מאת: NR 18/06/20 (08:32)

רילוקיישן נתפס בעיני רבים בישראל כהתגשמות של חלום. חשוב לדעת שלצד היתרונות והחוויה האדירה של מעבר לארץ חדשה, ישנם גם אתגרים שחשוב לתת עליהם את הדעת. עבור הילדים, רילוקיישן עלול להיות חוויה מאתגרת מאוד מבחינה רגשית, ולגרום להם לתחושה של אבדן שליטה על חייהם. במאמר זה נפרט על מספר טיפים שימושיים שנועדו להקל את המעבר עבור הילדים.

 

לימוד השפה

 

אחד הרגעים המאתגרים ביותר עבור הילדים לאחר המעבר, הוא הכניסה למוסדות החינוך. לפתע פתאום, כלל השיחות מתנהלות בשפה אשר הם אינם מבינים. הם לא יכולים לדעת האם הילדים האחרים מדברים עליהם, הם מתקשים למצוא פרטנרים למשחק, ולהשתלב בפעילויות המודרכות. אין צורך ללמד את הילדים את שפת היעד באופן מלא, אבל כדאי מאוד שיהיה להם לפחות ארגז כלים של מילים בסיסיות, שיאפשר להם השתלבות חלקית ובסיס ללימוד השפה בהמשך. חשוב להשקיע זמן, לשבת עם הילדים וללמד אותם מילים ומשפטים בסיסיים. הלימוד המשותף גם יאפשר לילדים לשאול שאלות על הרילוקיישן, ולהביע פחדים מודחקים. לימוד השפה הוא חלק שפשוט אסור להזניח לפני הרילוקיישן, ויש להתייחס אליו כהכרחי בדיוק כמו ביטוח נסיעות לחול.

 

חזרה על עובדות הקשורות למעבר

 

תחושת חוסר השליטה של הילדים על גורלם בעת המעבר למדינה זרה, עלולה לגרום להם להסתגר, להתלונן, לעבור רגרסיה ולחזור לדפוסי התנהגות של ילדים קטנים מהם. כדי להשיב לילדים את תחושת השליטה על המעבר, כדאי מאוד לחזור פעמים רבות על עובדות הקשורות לרילוקיישן בשיחות בבית. לא על עובדות יבשות כמו על איזה ביטוח נסיעות לחול בחרתם, אלא על עובדות הקשורות לחיי הילדים. הסבירו להם שוב ושוב לאן אתם עוברים, תארו את המקום ואת הסיבה, ואם יש מסגרת זמנים רלוונטית דברו גם עליה. תוכלו להשקיע זמן ולתאר לילדים את האוכל במדינת היעד, את האטרקציות אליהן תוכלו לנסוע בימי החופש, וכיצד תשמרו על קשר עם בני משפחה וחברים בישראל.

 

 

איתור מוסדות חינוך והרשמה מהארץ

 

אלמנט נוסף הגורם חרדה לילדים, הוא היציאה מהמסגרת החינוכית שלהם. הילדים מפתחים במשך השנים מערכות יחסים מורכבות בתוך המסגרת החינוכית, בין אם מדובר על בית ספר יסודי או גן. השליפה שלהם מתוך המסגרת הזו, מוציאה אותם בבת אחת מתוך המעגל החברתי העיקרי של חייהם. מאחר והילדים פחות נוטים לשמור על קשר בעזרת שיחות טלפון, מדובר בטלטלה לא פשוטה, שעלולה לגרום לתחושה קשה של בדידות. כדי להילחם בתופעה זו, כדאי מאוד להשקיע זמן, לאתר ולבחור את מוסדות החינוך של הילדים כבר בישראל. הבחירה המוקדמת אולי לא מאפשרת סיור במוסד החינוכי כדי להכירו באופן מושלם, אך היא כן מאפשרת לכם להראות לילדים תמונות שלו, להכיר להם את הגננות והמורים, ולהסביר להם איך ייראו חייהם החדשים שם.

 

מציאת תעסוקה לבן הזוג השני

 

לעיתים קרובות, דווקא הילדים מסתדרים נהדר ברילוקיישן. הם מצליחים ללמוד תוך שבועות ספורים את השפה המקומית ברמה מפתיעה, מוצאים חברים חדשים, ומסתגלים לתנאי החיים בביתם החדש. אחד הפרמטרים אשר עלול לפגוע בהסתגלות זו, הוא דווקא אחד מההורים. בדרך כלל ברילוקיישן, אחד מבני הזוג גורר את המשפחה אחריו בשביל משרה נחשקת. בן הזוג השני לעומת זאת, חייב לנסות למצוא עבודה חדשה במדינה זרה, ואם הוא נכשל בכך הוא עלול להפוך למריר, ולהשפיע על מצב הרוח של כל המשפחה. כדי להימנע מכך, כדאי מאוד לנסות ולאתר משרה לבן הזוג השני כבר מהארץ, ולא לחכות למעבר עצמו.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר