מס' צפיות - 775
דירוג ממוצע -
לעזוב עבודה בגיל 40 – מה עושים עכשיו?
איך לעזוב עבודה מייאשת אחרי שנים ולמצוא משרה נחשקת חדשה
מאת: דורון פוגל 14/06/20 (09:07)

אין הרבה אנשים שבאמצע החיים מחליטים לעזוב את העבודה שלהם, על אחת כמה וכמה כאשר הם צברו כבר וותק של שנים באותו המקום. אבל גיל 40 הוא נקודת ציון חשובה, עבור מי שמרגיש שהמשרה שלו כבר איננה מתאימה לו, אולי ההזדמנות האחרונה לעשות שינוי של ממש, אשר ישפיע לחיוב על כל החיים. אין ספק שמדובר בהחלטה לא פשוטה, במיוחד כאשר אותו עובד הוא כבר איש משפחה ואחראי גם לפרנסתם של ילדים. עם זאת, האמיצים אכן עושים את הצעד החוצה, אך חשוב להבין כי הרבה לפני שעוזבים צריך להכין "רשת הצלה", על מנת שהחזרה אל מעגל התעסוקה בהמשך תהיה קלה יותר.

למה אנשים מבוגרים פוחדים לעזוב עבודה שנמאס להם ממנה?

 

הדור של בני הארבעים פלוס, אלו שנולדו בשנות השבעים ותחילת השמונים, הם הדור האחרון שלא גדל עם סמארטפונים וישנם רבים מהם, אשר מחזיקים עדיין בערכים מיושנים למדי בכל הקשור לניהול קריירה. גם אם מובטחים להם פיצויי פיטורים בגובה רב וחופש של כמה חודשים, בתשלום, לאחר עזיבתה של משרה שהם ממלאים במשך שנים בחוסר חשק – הם עשויים להעדיף להישאר. החשש משינויים מוביל את חייהם של רבים מבני הדור הזה, לכן הדבר הראשון שמומלץ לעשות כאשר "מתגנב" הרצון לחפש עבודה חדשה – הוא פשוט להתחיל לחפש אותה "תוך כדי תנועה".

 

כיצד האינטרנט יכול לייעל את חיפוש המשרה החדשה?

 

איש מהמנהלים שלכם לא יכול לדעת, מה אתם עושים בזמנכם החופשי ולגלות על רצונכם לעזוב, עד שתבחרו לשתף בהחלטה הזו. הפשטות של חיפוש העבודה כיום, בזכות אתרי הדרושים השונים, מסייעת לחוששים – אשר יכולים להבין "מי נגד מי" בהקשה פשוטה על המקלדת. גם אם לא תקבעו לעצמכם ראיונות עבודה של ממש, עדיין תוכלו לבדוק את טווחי השכר המקובלים למשרות שמעניינות אתכם, לקרוא קצת חומר מקצועי ולהכין איזה שהוא בסיס להתחיל ממנו, אם וכאשר תחליטו להתפטר.

מתי כדאי לקבל ייעוץ מקצועי?

 

עבור כל אחד ואחת, הבוחרים לעזוב  את העבודה שלהם, צפויה תקופה של התאקלמות בחיים החדשים. המטרה היא, כמובן, להשתלב כמה שיותר מהר במשרה חדשה ולו זמנית – על מנת להצליח להתפרנס. הקושי הוא רב במיוחד, אם סכסוך עבודה עם המנהלים הקודמים, או כל סיבה אחרת, גרמו לכך שהארגון שאותו עזבתם עוד חייב לכם כספים.

 

במקרים מסוימים, כדאי יהיה לכם להתייעץ עם עורך דין לדיני עבודה, אשר יסייע לכם למצות את המחלוקות הללו ולקבל את מלוא זכויותיכם. בנוסף על מנת להתחיל ברגל ימין את חיפוש העבודה ולמצוא משרה חדשה ומספקת, כדאי להיעזר ביועצים תעסוקתיים אשר יפנו אתכם לתפקידים נחשקים במיוחד, המתאימים לאופי שלכם ולמה שיש לכם להציע מבחינה מקצועית ואישית.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר